Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов нагородив Дмитра Семеренка – першого мешканця Дніпропетровщини, що підкорив Еверест

Гліб Пригунов нагородив Дмитра Семеренка – першого мешканця Дніпропетровщини, що підкорив Еверест

50 днів експедиції у Гімалаї, мінус 50 градусів морозу, висота більше восьми тисяч метрів над рівнем моря та чотири відважні українці. Цієї весни пройшла українська експедиція на Еверест і Лхоцзе. Одним з учасників величного та складного сходження став дніпрянин Дмитро Семеренко.

Сьогодні голова обласної ради Гліб Пригунов нагородив його почесною відзнакою мешканців Дніпропетровщини і додав:
«Нас вражають і ми пишаємося нашими сміливими земляками. Це люди – сильні духом, які змогли підняти український прапор на найвищій точці світу. Такі однодумці мають об’єднуватись. І розповідати про свій досвід іншим людям, особливо молоді».
Під час зустрічі, екстремал розповів про тяжкі випробування, які стояли на шляху до здійснення мрії. Це і обмороження кінцівок, і загибель товаришів з інших експедицій, загибель власного шерпи (місцевий мешканець, що ніс речі Дмитра), втрата зору, порятунок з «мертвої зони» китайського альпініста. Сам Дмитро, розповідає:
«На підготовку до експедиції у мене було лише 4,5 місяців. І насправді, 99 відсотків моїх знайомих не вірили, що з цього щось вийде. Але це була одна з моїх заповітних мрій. І я не можу передати ту насолоду і ейфорію, яку відчуваєш на вершині. Однозначно усі випробування були того варті!».
Тепер у планах Дмитра є ще кілька задумок. Перейти пустелю і через Індію вийти до океану, марафон у Північній Кореї, та піднятися на найнебезпечнішу у світі гору К2.


Gorod.dp.ua на Facebook.


это как назвать?  (27.05.18 18:20): " гибель собственного шерпы (местный житель, который нес вещи Дмитрия)". Рабовладелец хоть вещичек не лишился? Відповісти | З цитатою
Днепропетровск  (26.05.18 08:27): молодец, днепропетровец! Відповісти | З цитатою
молодцы, НО...  (25.05.18 18:18): какой он первый???десятки людей с Днепра были на Эвересте,может и больше. Сети постите и увидите... За 28 лет незалежности то. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті