Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міністр культури України пообіцяв допомогти зберегти будівлю Англійського клубу в Дніпрі

Міністр культури України пообіцяв допомогти зберегти будівлю Англійського клубу в Дніпрі

Журналісти 9 каналу скористалися можливістю і потурбували міністра культури України Євгена Нищука під час неофіційного візиту в Дніпро. Нагадали йому про руйнування пам’ятки архітектури — будівлі Англійського клубу на вулиці Воскресенській.

Міністр культури Євген Нищук пообіцяв взяти питання під особистий контроль. Із ситуацією він уже ознайомлений, чекає на всі відповідні документи від дніпровських активістів. Нагадаємо, що Будинок офіцерів за адресою Воскресенська, 3 — це архітектурна пам’ятка національного значення. У квітні цього року з’явилися чутки, що її планують зносити, тому активісти одразу створили петицію на захист будівлі. Міська ж влада сказала, що зробила все можливе. Тепер справа виключно за Міністерством культури України.

Міністр культури Євген Нищук: Ми сто відсотків будемо на боці тих активістів, які хочуть зберегти цю будівлю. Момент підпорядкування це юридична складова, яку ми згодом маємо вирішити. Звичайно, коли власники дуже відповідальні, то це полегшує цю справу. Якщо власники на це дивляться крізь пальці, то справу має брати на себе, або міська влада, або керівництво країни. Вже говорив частково з одним із ваших активістів. Ми домовилися, що ви направите нам усі документи і листа, щоб ми могли взяти це до опрацювання. Потім мати повністю всю картину, щоби підтримати це і зрештою врятувати цю пам’ятку.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Александр  (11.05.18 13:58): Просьба поддержать петицию "Запобігання знищенню пам’ятки архітектури національного значення №1073" https://e-dem.in.ua/dnipropetrovsk/Petition/View/662 Відповісти | З цитатою
Профессор  (11.05.18 11:12): Японцы стараются сохранить облик здания и не боятся новоделов, а не само здание. Это было лучшим решением,чем цеплять за развалину... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті