Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
11:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Вчуся у людей з інвалідністю витривалості та життєрадісності», - тренер з парабадмінтону Дмитро Зозуля

|«« «« »» »»|

«Бойовий» настрій, залізна воля, командний дух – складові перемоги. Без них навіть найсильніший спортсмен не зможе досягти успіху. Дмитру Зозулі вони допомогли стати майстром спорту, призером чемпіонату України, переможцем міжнародних турнірів з бадмінтону. Він – герой рубрики ДніпроОДА «Наші люди».

Дмитро Зозуля ріс звичайним хлопчиком. В дитинстві часто хворів.

«Лікарі порадили плавання. І в шість років я пішов до басейну. З бадмінтоном познайомився в дев'ять зовсім випадково. Для додаткового розвитку мама хотіла віддати мене на великий теніс, але я був невеличкого зросту і ледь виглядав з-за ракетки. Тому вибір пав на «гонитву за воланчиком», - зауважив Дмитро Зозуля.

Прийнято вважати, що бадмінтон – це пляжний вид спорту, де основне завдання гравців – якомога довше «тримати» волан в повітрі. У професійному спорті все навпаки. Потрібно зробити так, щоб суперник волан не відбив, і для цього необхідно докласти чималих зусиль.

«Бадмінтон мене захопив. Почав тренуватися все частіше. І поступово цей вид спорту витіснив плавання й повністю мене підкорив», - розповів Дмитро.

Завдяки щоденним заняттям, друзям по секції та бажанню перемагати захоплення спортом виросло до професійного рівня. Кандидатський розряд, спортивна школа при обласному училищі фізичної культури, звання майстра спорту… Дмитро на цьому не зупинився та здобув одразу дві вищі освіти – тренера та інженера-будівельника.

З будівництвом не зрослося й Дмитро суцільно переключився на спорт. Разом з друзями заснував клуб бадмінтону «FLY-Dnipro B.C.». Спочатку тренер працював лише з любителями. Потім відкрив групу для людей з обмеженими можливостями, а згодом – для дітей. Три напрямки тренувань Дмитро веде й досі. Та один проходить крізь спортивне життя червоною ниткою – парабадмінтон. За словами тренера, спорт має бути без обмежень.

«Група з парабадмінтону – моє натхнення. Спочатку взявся за це, щоб допомогти людям. Такий вид спорту – гарна реабілітація і для тіла, і для духу. Та згодом сам почав вчитися в «учнів» витривалості та життєрадісності», - поділився тренер.

Наразі Дмитро Зозуля – тренер збірної України з парабадмінтону. Серед підопічних – 2 майстри спорту. Дмитро прагне розвивати парабадмінтон та заохочувати людей з обмеженими можливостями займатися спортом та ставати чемпіонами. В планах – й участь в Параолімпійських іграх.

«Спорт має об'єднувати, - зазначив Дмитро. – Спільно з федерацією бадмінтону Дніпропетровської області клуб «FLY-Dnipro B.C.» провів вже три відкриті турніри серед аматорів і професійних спортсменів. Змагання задумувалися всеукраїнськими, а стали – міжнародними. Цьогоріч пограти з'їхалися 139 гравців з усієї України й іноземні спортсмени – з Катару, Індії, Росії та Данії».

Не дивлячись на щільний графік, тренер встигає бути гарним чоловіком та батьком для трьох діточок. Родина – спортивна. Дружина – фітнес-тренер. Старший п'ятирічний син встигає й акробатикою позайматися, й футболом, й, звісно, в бадмінтон з батьком пограти.

«Вважаю, що для дітей кращого виду спорту немає. У бадмінтоні задіяні всі м'язи, найчастіше обходиться без серйозних травм. Але зараз батьки зайняті собою, а діти – різними гаджетами. Намагаюся змінити цю тенденцію. Я – за масовий спорт, спорт, який з тобою поруч в житті, який допомагає повноцінно жити й працювати, підвищує якість життя», - зазначив Дмитро.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на [email protected] .

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (7)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті