Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
21:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кастинги на Z_ефір, патріотичні екскурсії й освіта для АТОвців: у ДніпроОДА пройшов щотижневий публічний звіт

Кастинги на Z_ефір, патріотичні екскурсії й освіта для АТОвців: у ДніпроОДА пройшов щотижневий публічний звіт

Перший відбірковий кастинг на дитячий фест «Z_ефір», патріотичні екскурсії, оздоровлення й освіта АТОвців.

Про проекти з допомоги військовим та підтримки молоді під час щотижневого звіту розповіла радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

У місті Покров відбувся перший відбірковий кастинг масштабного дитячого фестивалю «Z_ефір», який організувала ДніпроОДА. За участь у гала-концерті конкурсу змагалися 215 колективів та солістів.

«До другого туру пройшли 15 колективів та солістів з міст Покров, Марганець, Нікополь, Томаківського, Солонянського й Нікопольського районів. Наступний кастинг пройде цього тижня у Кам’янському, - зазначила Ольга Горб. - Гала-концерт фесту відбудеться 1 червня. До нього приєднаються й українські зірки»

У ДніпроОДА з початку 2018 року пройшло з десяток творчих зустрічей.

«Нещодавно в адмінбудівлі презентували фільм «Обличчя Майдану» про події зими 2013-2014 років. Авторки стрічки - дніпровські волонтерки Наталія Хазан та Ольга Владимирова. А про долю жінок в зоні АТО – лікарів, снайперів, військових, розповідає кінострічка «Невидимий батальйон». Її презентація також пройшла у ДніпроОДА», - підкреслила Ольга Горб.

Наступна творча зустріч – вже за тиждень. 27 березня до ДніпроОДА завітає режисер «Кіборгів» та «Хайтарми» Ахтем Сеїтаблаєв.

Невдовзі розпочнеться новий сезон патріотичних екскурсій для старшокласників «Шляхами героїв».

«Маршрут залишиться традиційним. У військовій частині школярі зможуть поспілкуватися зі справжніми захисниками, подивитися як вони тренуються та навіть відпрацювати стрибок з парашутом. Учні традиційно відвідають Музей АТО, Алею пам’яті», - розповіла Ольга Горб.

Цьогоріч близько 200 бійців АТО вже оздоровилися в Україні та за її межами.

«Оздоровлювати бійців дуже допомагає Литва. Реабілітація захисників проходить у військовому шпиталі міста Друскінінкай. А наш обласний реабілітаційний центр у 2018-му вже прийняв 170 демобілізованих. Там відновити здоров’я допомагають лікувальні грязі, озокерит, вулканічний пил. З ноу-хау – арт- та театротерапія», - зауважила радник голови ДніпроОДА.

Нові групи бійців АТО розпочали вивчення англійської та ІТ. Основи 3D-анімації на курсах опановують восьмеро військових. Хлопці вчаться працювати в програмі «Maya».

«Вивчати англійську розпочали 4 групи бійців АТО. По 2 групи в центрі «English Time» та «Робот інтелект». Заняття проходять відповідно до рівня підготовки студентів. Загалом англійську наразі вивчають 10 груп АТОвців, це понад 100 військових», - зазначила Ольга Горб.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте