Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині з'явиться ще одна сонячна електростанція за 255 млн євро

На Дніпропетровщині з'явиться ще одна сонячна електростанція за 255 млн євро

На Дніпропетровщині ірландці планують збудувати потужну сонячну електростанцію. Обіцяють, вона буде однією з найбільших в Україні. Інвестпроект загальною вартістю 255 млн євро втілять у Павлоградському районі.

Меморандум про співпрацю у сфері альтернативної енергетики підписали ДніпроОДА та ірландська «Altostrata».

«Залучати інвестиції та забезпечувати комфортні умови для бізнесу – таке завдання ставить Президент України Петро Порошенко. З початку збройного конфлікту на Донбасі Дніпропетровщина не втратила жодного інвестора, бо вони мають можливість вільно працювати. Проектам з альтернативної енергетики – «зелене світло». Зокрема, ірландські інвестори вирішили вкласти кошти в будівництво сонячної електростанції», – наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Інвестпроект планує реалізувати ірландська компанія «Altostrata», яка спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії. Вона має досвід роботи в Америці та Європі. Переводити енергію сонця в електрику прагне і в Україні.

«Маємо велику зацікавленість у співпраці з Україною. Партнерство розпочинаємо на Дніпропетровщині. Ми знайшли підтримку в Інвестиційно-інноваційному центрі при ДніпроОДА. Тут створена ефективна система, яка заохочує до інвестування», – підкреслив директор компанії «Altostrata» Торстен Меркель.
Будівництво електростанції потужністю 250 МВт збираються розгорнути в Павлоградському районі поблизу села Левадки. Площа – півтисячі гектарів.

Станція має забезпечити електрикою понад 40 тисяч домівок та підприємств. Це можна порівняти з енергоспоживанням Павлограда.

Енергозаощадження – не єдина вигода сонячних панелей. Ще один аспект – екологічний. Електростанція не завдаватиме шкоди довкіллю, а вироблена енергія буде екологічно чистою. Крім того, інвестор обіцяє створити майже 450 нових робочих місць.

«Останнім часом на території області реалізовано кілька інвестроектів у сфері альтернативної енергетики. Зокрема, сонячні електростанції вже працюють у Підгородному й Нікополі. Інвестори не бояться вкладати кошти, бо ми супроводжуємо проекти й гарантуємо невтручання у ведення бізнесу», – акцентував перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

За проектом, введення в експлуатацію об’єкта – за два роки. Це буде вже третя потужна сонячна електростанція в регіоні, збудована коштом інвесторів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанка  (02.03.18 10:09): А на наши платёжки это повлияет? Или, как обычно, всё нажитое электростанцией подчистую продадут европейцам? Відповісти | З цитатою
Кризис  (28.02.18 23:50): 8-9 миллиардов грн я ничего не попутал ??? Відповісти | З цитатою
Митяй  (28.02.18 20:28): "Площадь – полтысячи гектаров."! А сколько на такой площади можно в год получить зерновых и какова их рыночная цена? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Я не поняла..  (28.02.18 15:02): По чём инвесторы планируют отпускать кило ваты? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті