Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скульптури природи: у Дніпрі відбувся фестиваль ленд-арту

Скульптури природи: у Дніпрі відбувся фестиваль ленд-арту

Гнізда з лози, картини із шишок та водоспади з листя. На стежках ботанічного саду ДНУ причаїлися незвичайні витвори, що їх створили флористи під час фестивалю ленд-арту. Такий масштабний захід з цього напрямку мистецтва відбувся у Дніпрі вперше.

Координатор події Сигітас Камінаскас пояснює: ленд-арт — це створення об’єктів з природніх матеріалів.

«Ми маємо працювати лише з тим, що є на місці — у парку, у лісі, або у ботсаду. Займатися ленд-артом може будь-хто, не тільки флористи».

Учасник фестивалю Микита Хоменко ділиться: для нього така творчість — спосіб виразити емоції.

«Моя команда уявила, що дерева — це люди, у них також є свої почуття. Це символізують сплутані голки, які колись розвіє вітер».

Свої корективи у вигляд робіт буде вносити природа. Тетяна Єременко мріє побачити свій витвір через рік — цікаво, яким він стане.

«Зазвичай ми працюємо з квітами, — розповідає вона, — Це більш спокійний матеріал. І ми не так багато орудуємо пилами, мачете. А тут доводиться і порубати, і помахати, і дріт покрутити».

Ірина Корнієнко вважає: у таких витворах усі мають знаходити свої власні сенси, адже завдання ленд-арту — не бути зрозумілим однозначно:

«Свою роботу ми назвали «Відповідь». Вона схожа на розбите яйце. Можливо, це відповідь на те, що було раніше — яйце чи курка. Можливо, це знак якогось позаземного сім’я життя. Усі бачать своє».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Хмурый  (28.09.17 09:36): Если бы еще и работал этот Ботсад по-человечески, чтоб можно было на все это посмотреть. Ни в одном городе Украины нет такого идиотского графика, как у нас. Відповісти | З цитатою
Стоик  (28.09.17 09:20): Прикольно :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті