Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
20:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині попрощалися з бійцями, імена яких нещодавно встановила ДНК-експертиза

|«« «« »» »»|

У Дніпрі на Краснопільському кладовищі вшанували пам’ять трьох загиблих бійців АТО, особи яких нещодавно встановили за допомогою ДНК-експертизи. Віддати шану солдатам прийшли їхні рідні та бойові побратими.

«З початку проведення АТО на Краснопільському кладовищі знайшли спокій 293 тимчасово невстановлених захисників України, з них уже ідентифікували майже 180 осіб. Нещодавно за допомогою ДНК-експертизи встановили імена ще трьох бійців, які тут були поховані в 2014 році як невідомі солдати», - розповіла начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи ДніпроОДА Ірина Федорчук.

Рідні загиблих воїнів прийшли до них на Краснопільське кладовище. Дочка Сергія Дятлова Валерія пригадує ті страшні часи, коли в АТО зник її батько.

«Шукали в різний спосіб, по різних джерелах. Вже тоді знала, що у вантажівку, де він їхав, влучив снаряд. Врешті решт знайшли по ДНК-експертизі, - поділилася Валерія Дятлова. Він був компанійський, з гарним почуттям гумору, креативний, прекрасний як дизайнер і як кухар».

Всі троє чоловіків служили в Національній гвардії. Вони захищали Україну на Донбасі та загинули у період найзапекліших боїв – у серпні 2014 року.

«Ми з 2014 року шукаємо тіла загиблих бійців. Працювати доволі складно, оскільки доводиться заходити на нейтральну територію і там збирати полеглих. АТОшників Карбана та Дятлова знайшли одразу після загибелі. Андрія Величка – тільки у 2015-му… Це дуже велика подія. Тимчасово невідомі бійці нарешті повернуться додому», - розповів керівник пошукової групи Національного військового історичного музею Павло Нетьосов.

Заступник командира роти батальону «Донбас» Тимур Книш розповів: він ділив із загиблими і їжу, й боєприпаси.

«Ця невідомість, те, що хлопці були невстановлені, висіла на мені тягарем. Все ж таки я хоч і колишній, але їх командир. І те, що їх ідентифікували – це дуже добре. Ми цьому раді і вдячні всім, хто це зробив і сприяв цьому», - поділився Тимур Книш.

Тіло Дмитра Карбана рідні перепоховають у місті Часів Яр Донецької області, Андрія Величка відвезуть до Києва. А ось родичі Сергія Дятлова вирішили залишити його на Алеї героїв АТО на Краснопільському кладовищі у Дніпрі. Тепер у нього на хресті замість таблички з номером нарешті з’явилось ім’я.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті