Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
13:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Промислові підприємства Кам'янського відзвітували про виконані природоохоронні заходи

Промислові підприємства Кам'янського відзвітували про виконані природоохоронні заходи

У Кам’янському налічується 57 підприємств, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Промислові підприємства Кам’янського виконують основні природоохоронні заходи Екологічної програми міста на 2016–2020 роки. Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів міської ради.

За інформацією, наданою підприємствами, за І півріччя 2017 року:

- ПАТ «Дніпровський меткомбінат» виконуються заходи з охорони водних ресурсів (реконструкція агломераційного цеху з будівництвом зовнішніх мереж водопостачання та каналізації – освоєно 50 тис.грн., виконано обстеження мереж; продовження рекультивації території прибережно-захисної зони в районі шлакових відвалів комбінату – освоєно 1586,29 тис.грн.), поводження з відходами (забезпечення утилізації залізовмісних шламів у повному обсязі – освоєно 1890,394 тис. грн., вибрано 150,629 тис.куб.м шламу); запобігання потеплінню клімату (ремонт проточної частини турбіни турбогенератора №7 – освоєно 3961,997 тис.грн.; реконструкція доменного цеху з будівництвом установки приготування та вдування пиловугільного палива у доменні печі №№ 1М, 8, 9, 12 – освоєно 7013,352 тис.грн., виконується будівництво відділення з приготування та вдування пиловугільного палива, конвеєрної галереї та вузла грохочення і дроблення);

- на ПрАТ «ЄВРАЗ Южкокс» станом на 1 липня поточного року витрати на виконання заходів склали: ремонт камер коксових батарей №5,6 коксового цеху з використанням керамічного наплавлення (7 камер щорічно) – 718,455 тис. грн., проведено ремонт 21 камери; вилучення рідких хімічних відходів із накопичувача з метою переробки їх у котельне паливо – 0,9 тис.грн; заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі лампи та світлодіодні прожектори (у середньому 260 одиниць щорічно) – 50,777 тис. грн., замінено 703 лампи;

- ПАТ «ДніпроАзот» за 3 місяці 2017 року виконало такі заходи програми: реконструкція хімводопідготовки цеху Карбамід-2 – освоєно 4165 тис.грн., придбання газового хроматографа «Кристал 5000» – 185,076 тис.грн;

- на ПАТ «ЄВРАЗ Дніпродзержинський коксохімічний завод» в 2017 році триває впровадження ефективної системи енергоменеджменту – 3,2 тис. грн.; озеленення території підприємства – 19,12 тис.грн.

Таким чином, Програма показала певні позитивні результати. Як наголошують в управлінні екології та природних ресурсів, це не лише великі обсяги капіталовкладень та високий рівень їх освоєння, а й позитивна тенденція до покращення екологічної ситуації в місті.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті