Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Заступник Бориса Філатова врятував від загибелі десятьох безпритульних тварин

Заступник Бориса Філатова врятував від загибелі десятьох безпритульних тварин

7 червня заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко вирушив із гуманітарною місією до Харкова, щоб забрати із тамтешнього зоопідприємства безпритульних тварин.

Чотирилапі потрапили до сусіднього міста через чиновників Слобожанської селищної ради. Собак могли просто приспати, адже, на відміну від Дніпровського КП «Зооконтроль», яке після стерилізації та щеплень від сказу відпускає песиків у їхнє звичне середовище, харківська служба використовує більш радикальні методи.

«У Слобожанській селищній раді уклали домовленість із харківським підприємством на відловлювання безпритульних тварин. Та громада вирішила, що тварин необхідно повернути у власність міста. Дніпро не залишає в біді навіть своїх собак», – зазначив заступник Бориса Філатова під час поїздки до Харкова 7 червня.

Щоб доставити чотирилапих до Дніпра, залучили комунальну техніку КП «Зооконтроль». Це – унікальні спецавтівки, оснащені за європейськими стандартами безпеки та гуманного ставлення до тварин. Усі витрати гуманітарної місії заступник мера Дніпра взяв на себе.

У деяких тварин підозрюють піроплазмоз (сезонна хвороба собак, переносниками якої є іксодові кліщі. – Ред.). Після повернення собак лікуватимуть у КП «Зооконтроль». Безхатькам спробують знайти господарів. Наразі відомо, що трьох тварин уже готові забрати опікуни.

Зазначимо, що з початку року в Дніпрі щепили від сказу та стерилізували близько 1,1 тис. безпритульних псів. Щодня працівники КП «Зооконтроль» проводять хірургічні втручання в середньому п’ятнадцятьом тваринам.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Му МУ  (13.06.17 22:27): Более глупых "обсуждений" что то даже и не припомню! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Говорят, ...  (13.06.17 10:49): ... еще он перевел через дорогу старушку и накормил голодного котенка!!! :))) Відповісти | З цитатою
Кю!  (13.06.17 08:46): Боря пиарится по-крупному: мост ломает за бешеные деньги, асфальт опять же...
А Миша - на собачках-кошечках. Кто на что учился :)
Відповісти | З цитатою
Я  (12.06.17 23:44): "забрать с тамошнего зоопредприятия бездомных животных", "заключили договоренность", "трое животных" Кто писал эту статью? ПОЗОР!!! Вы же журналист - представитель пресс-службы. Бесплатный совет - учите русский язык! Хот, пожалуй, это сейчас даже модно: Филатов кайфует от своего хамства в соцсетях, Резниченко гордится, что засыпает в театре, а журналисты просто безграмотны. Відповісти | З цитатою
не алоэ!  (12.06.17 19:42): Тем, кто сильно и безумно любит бродячих собак, предлагаю либо забирать их себе домой либо оплачивать их содержание где-то там, в центрах, за чертой города.
Подкармливая их, вы тешите свое эго и разводите антисанитарию во дворах, и создаете угрозу жизни нашим (и вашим) детям и домашним животным!
Я ни в коем случае не призываю их уничтожать! Нет, нет и нет!
Убил бы тех, кто разбрасывает отраву или мучает животных! Их самих надо стерилизовать и чипировать!!!
Но проблема сама не рассосется, ее кому-то надо решать!
Но разводить бездумно своры во дворах - это тоже... не алое!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Anton  (12.06.17 11:01): Вы Александр в детский сад ходили, а в школу? Популяцию крыс уменьшают кошки, а вот популяцию кошек изрядно подкорректировали бродячие собаки, благодаря неэффективной систему стерилизации. Надо просто чтобы все вернулось на круги своя, т.е. безвозвратное изъятие бродячих собак из городской среды. Надо чтобы город стал чистым, а не собачьими фекалиями и постоянным страхом быть укушенным. Відповісти | З цитатою
Александр  (11.06.17 17:46): Есть и другая сторона медали! Уничтожив бродячих собак люди неизбежно столкнутся с возросшей популяцией крыс! А вот их отлавливать и чипировать никто уже не будет! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сергей  (10.06.17 12:36): Надо с этого заместителя взыскать все расходы, связанные с его командировкой и перевозкой опасных животных и возвращение их в среду обитания прямо с зарплаты. Собак туда отправляли чтобы тихонько их ликвидировать. А ликвидировать их надо было потому, что они представляли угрозу жизни жителей этого поселка. Теперь же этим думаю займутся местные жители. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Йоран  (10.06.17 11:54): Завдяки цій "акції" замісника мера тепер ми знаємо, що є принаймі одна селищна рада ( Слобожанська ) і як мінімум одне комунальне підприємство ( в Харкові ), де співробітники вирішують цю проблему реально і у відповідності з досвідом розвинених країн, а не захоплюються сумнівними проектами, нав'язаними групами істеричних прихильників якого-небудь явища чи культу. Відповісти | З цитатою
Yakudza  (10.06.17 02:02): Мусор со Львова собаки со Слобожанского що еще не хватает :) ??? Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті