Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скільки треба спати, аби бути здоровим: поради фахівців у Всесвітній день сну

Скільки треба спати, аби бути здоровим: поради фахівців у Всесвітній день сну

Жити без сну неможливо. Він - запорука здоров'я та сили. В середньому за життя кожна людина спить 24 роки. Фахівці обласного центру здоров'я радять, як дотримуватися режиму сну та скільки треба спати, аби бути бадьорим.

Аби гарно заснути і вчасно прокинутися, треба пам'ятати декілька правил. Перед сном відправтеся на 20-хвилинну прогулянку та подихайте свіжим повітрям. Не полініться і прочитайте декілька сторінок улюбленої повісті чи роману. Художня література дозволить відволіктися від особистих проблем і переживань. Протягом дня намагайтеся втомитися як фізично, так і морально. Тільки так організм зможе повноцінно зануритися у сон.

«Сон – запорука здоров'я та сили. У середньому людина має спати 7-8 годин на добу. Проте, ця цифра може бути і меншою. Все індивідуально. Не міф, що люди, які сплять менше, активніші. Понаднормовий сон може спричинити більше шкоди вашому здоров'ю, ніж його відсутність», - говорить головний лікар обласного центру здоров'я Юрій Корягін.

Якщо людина довгий час не спить, це може викликати низку захворювань. Дратівливість, втома збільшення навантаження на внутрішні органи, порушення мови, запаморочення та виникнення галюцинацій – це наслідки відсутності сну.

«Багато хто ставив експерименти зі сном. Ренді Гарден із Сан-Дієго став рекордсменом Книги Гіннеса. Він не спав 11 днів. Встановлення такого рекорду ледь не коштувало йому життя. Тому жартувати зі сном не варто. Спати треба щодня і в міру», - розповів Юрій Корягін.

Щорічно у третю п'ятницю березня відзначається Всесвітній день сну. Цю дату запровадили, аби популяризувати здоровий сон та привернути увагу до проблем із його порушенням. За статистикою 13% населення страждають від безсоння, а 30% - мають порушення сну.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті