Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині намітилася тенденція щодо зменшення рівня захворюваності на туберкульоз

На Дніпропетровщині намітилася тенденція щодо зменшення рівня захворюваності на туберкульоз

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я 24 березня оголошено днем боротьби з туберкульозом.

На Дніпропетровщині упродовж останніх років намітилася тенденція щодо зменшення рівня захворюваності на туберкульоз, який нині складає 65 осіб у розрахунку на 100 тис. населення (у 2010р. – 94 особи).

За даними Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, у 2016р. в області зареєстровано 2,1 тис. нових випадків цього захворювання, майже у кожного третього хворого на активний туберкульоз виявлено його поєднання з вірусом імунодефіциту людини. На кінець року загальний контингент хворих на туберкульоз становив 3,7 тис. осіб.

Захворювання на туберкульоз не обходить жодну вікову групу, проте більше половини випадків припадає на громадян віком 25–45 років.

На жаль, наш регіон займає одне з перших місць в Україні за рівнем дитячої захворюваності на туберкульоз: тільки минулоріч виявлено 98 нових випадків захворювань серед дітей та підлітків.

Щорічно хвороба стає причиною смерті сотень українців. У 2016р. від неї померло 518 жителів Дніпропетровщини, серед яких переважна більшість – чоловічої статі.

Наразі у Дніпропетровській області для надання медичної допомоги хворим на туберкульоз функціонує спеціалізована лікарня та 6 протитуберкульозних диспансерів, розрахованих на стаціонарне обслуговування. У лікарняних закладах розгорнуто 1,4 тис. ліжок.

Хворі на туберкульоз мають можливість поліпшувати своє здоров’я в санаторно-курортних закладах. На території області діють 7 санаторіїв (2 – для дорослих та 5 – для дітей), де щороку оздоровлюється до 2 тис. громадян.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті