Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аншлаг у ДніпроОДА зібрав музичний моноспектакль «Чорна шкатулка» видатного актора Олексія Горбунова

|«« «« »» »»|

Вірші з «Чорної шкатулки» – без рими, скріплені внутрішнім ритмом, поетичною логікою й щирістю. Їх читав зі сцени великої зали ДніпроОДА народний артист України Олексій Горбунов.

Захід мав великий успіх: на творчу зустріч з відомим актором театру й кіно прийшли 1300 жителів Дніпропетровщини. У музичній моновиставі Горбунов говорив з глядачем відверто безліччю голосів. Акторові вірили, навіть плакали.

«У 2016-му ДніпроОДА започаткувала гарну традицію – проводити в адмінбудівлі творчі зустрічі. За цей час до нас завітало чимало знаменитостей. Серед них – письменники, блогери, журналісти, фотографи, актори. Тисячний зал зібрав російський поет-сатирик Орлуша. А український актор Олексій Горбунов був так вражений щирістю глядачів, що зголосився виступити в адмінбудівлі вдруге. Зал на тисячу місць знову був повний», – розказав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Олексій Горбунов і гурт «Грусть пилота» привезли до ДніпроОДА музичний спектакль «Чорна шкатулка». Це мініатюрні оповідки про життєві цінності за мотивами однойменного твору чеського письменника Людвіка Ашкеназі.

«Я зустрів дівчину, витончену й струнку, як розумна вівчарка колі. Замість сумки вона носила чорну шкатулку, яку переповнювали фотографії. Зі знімків дивилися особи, обличчя й очі... Німі чорно-білі балади: безногий чоловік, мати над порожньою тарілкою, інтелігентний німець за чищенням кулемета, боса дівчина на сходах, красуня із втомленими очима. І – діти. Кілька десятків випадкових фото», – такими словами розпочав свою виставу Олексій Горбунов.

«Чорна шкатулка» – це голоси різних людей. Розмаїття людських інтонацій передавав не традиційний римований вірш, а наближений до прози верлібр. У рядках вільного віршу відчувалися і радість, і крик, і плач, і розпач.

Горбунов переходив від образу до образу плавно й невимушено. Допомагали перевтіленню кашкети, картузи, шляпи, ковпаки. Актор надягав їх – і перед глядачем поставав капітан корабля, машиніст потягу, невеселий блазень, самотня жінка.

«Олексій Горбунов багатогранний – і це приваблює. Він грає реалістично, спілкується з глядачами. У його творчості є злободенність, – каже мешканець Дніпра Євген Гессен. – Гарно, що такі заходи проходять в ОДА. Влада відкрита для людей».

Олексій Горбунов – не тільки майстер художнього читання, а й співак. Зі сцени звучали пісні, які багато років тому лунали на кожному подвір'ї. Струн душі торкалася знайома й близька музика Володимира Висоцького, Марка Бернеса, Булата Окуджави, Віктора Цоя, Леоніда Утьосова.

«Ніколи не знала, що Горбунов ще й гарно співає. Пісні душевні, патріотичні, вражають щирістю, – поділилася враженнями волонтер Ніна Єлоєва. – Горбунов – актор непересічний. Його виступ навіть не назвеш концертом, це ціла моновистава. Почула безліч живих голосів – кожен зі своєю інтонацією, надією, болем чи тривогою. Вдячна ДніпроОДА за спектакль. Душа теплішає, настрій підвищується».

Кожен з тисячного залу знайшов у «Чорній шкатулці» щось своє. Артист говорив з глядачем чесно, наче на сповіді. Йому вірили, і навіть плакали.

Аплодували стоячи – за щирість і відвертість, дарували квіти – за душевну теплоту та правду життя.

«Я вже вп'яте у Дніпрі. Приїжджаю сюди з дорогою душею. Тут живуть прекрасні люди. За радянських часів знімався у фільмі «Наближення до майбутнього» на «Південмаші». З того часу Дніпро асоціювався з радянським містом. Та думка змінилася, коли Дніпро став фортецею і зупинив просування війни вглиб України. Мене вразили звичайні мешканці. Тут я побачив цементне єднання людей, – розказав актор Олексій Горбунов. – Виступати у стінах адмінбудівлі приємно. Добре, що ДніпроОДА влаштовує для людей безкоштовні концерти».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті