Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
02:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра розповіли, як у місті створюватимуть екосистему для IT-інновацій

|«« «« »» »»|

Дніпро має всі шанси стати ІТ-столицею України. У мерії взялися за створення екосистеми для IT-інновацій, яка дозволить забезпечити комфортні умови для впровадження сучасних розробок і головне – зробить місто зручним для навчання і праці ІТ-фахівців.

Про те, з чого складатиметься екосистема інновацій у Дніпрі, посадовці міськради та представники ІТ-сфери міста розповіли під час спільної прес-конференції 9 лютого.

«Держава не повинна заважати бізнесу. Є багато світових практик того, як місто і держава можуть допомагати – створювати інфраструктуру та умови для розвитку та реалізації пілотних ініціатив», – зазначила в. о. заступника міського голови Яніка Мерило.

За її словами, Дніпро залишається одним із лідерів впровадження електронних інновацій. У місті вже вдалося запустити програми з контролю за ситуацією на дорогах: сервіс Navizor, здатний відстежувати стан доріг, і безкоштовний сервіс Waze, який є частиною Google і зможе не тільки підказувати дніпрянам, де саме працюють комунальники, а й радити, як краще прокладати маршрути. Також у мерії працюють над провадженням системи сплати за проїзд у транспорті через QR-коди.

У свою чергу директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко запевнив: підприємство докладатиме чималих зусиль до розбудови екосистеми інновацій.

«Агентство створене з ініціативи міського голови Бориса Філатова. В наших планах – будівництво нового конгрес-центру для більш зручного проведення масштабних заходів: тут можна буде приймати до 10 тис. учасників. А ще ми відпрацьовуємо питання індустріального парку», – розповів посадовець.

Володимир Панченко також поінформував про те, що зараз тривають перемовини щодо проекту створення кампуса – так званого наукового парку, де зможуть працювати ІТ-фахівці.

Ще один важливий здобуток Дніпра – чергове проведення ІТ-конференції ITEM. Влітку організатори заходу сподіваються зібрати понад тисячу учасників – фахівців ІТ-компаній.

«Це буде ювілейна, 5-та конференція. Фактично половина учасників приїздять до нас із різних міст. Тут виступають спеціалісти з Європи, США та Ізраїлю. Наш рівень – це рівень успішних конференцій Києва та Львова», – розповіла засновник конференції ITEM Анна Іжевська.

Крім того, мерія Дніпра співпрацює з інкубаторами та акселераторами.

Посадовці муніципалітету також працюють над тим, щоб привабити у Дніпро підприємства і телекоми для співпраці через різні спільні інноваційні програми – від аналізу пасажиропотоків до відцифрування міста через зображення з дронів.

Нові можливості відкриються і для освітніх ІТ-програм. Так, курси комп'ютерної грамотності «Вікно можливостей» зможуть відвідувати не лише учасники АТО, а й переселенці зі сходу країни та ті, хто відчуває невпевненість під час роботи за комп'ютером. Наразі навчання за цією програмою пройшли близько 700 українських воїнів. Розширений набір нових груп хочуть провести і для програми «Діти IT Дніпра», де школярів навчатимуть основ програмування, роботики та інженерії. Разом з тим, у травні в Дніпрі планують організацію бізнес-дня, під час якого пройдуть хакатони Dnipro Start Forum – сесії з бізнес-інкубації. Останнього весняного місяця очікується і вихід спеціального випуску журналу Business in Ukraine Dnipro. Тут будуть надруковані матеріали, присвячені IT-індустрії. Видання розповсюджуватиметься у посольствах й на авіалініях для популяризації міста на зовнішніх ринках.

Нагадаємо також, що протягом лютого дніпряни можуть надавати свої пропозиції та програми, які допоможуть змінити місто на краще. В рамках пілотного проекту «Бюджет участі» на реалізацію найкорисніших ініціатив виділять 10 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ря  (12.02.17 10:58): >Днепр имеет все шансы стать IT-столицей Украины.
Не имеет.
1) Все крупные компании в Киеве
2) Программисты из Днепра валят во Львов, а оттуда в Польшу.
Відповісти | З цитатою
нацистам=сіоністам  (11.02.17 22:31): в пресслужбі міськради якісь дурники пришелепкуваті... НЕМА В УКРАЇНІ а ні мерів а ні перів а ні пуріців!! Відповісти | З цитатою
hmm  (10.02.17 11:03): "День менторських сесiй" - БДСМ что ли ?
"Перший регiональний iнкубатор" - цыплят что ли разводить будут ?
Відповісти | З цитатою
dick  (10.02.17 10:59): Пудрят мозги, отвлекают народ от окружающей действительности. Відповісти | З цитатою
Yamill  (09.02.17 22:02): Что бы стать комп-столицей, надо создавать хорошие условия налогообложения и улучшать инфраструктуру с экологию Відповісти | З цитатою
sfgjfghjk  (09.02.17 16:28): Дочь мэра Филатова учится в Лондоне за 400 000 грн., ведет роскошную жизнь и встречается с олигархом
https://strana.ua/articles/private-life/46001-doch-mera-fila tova-uchitsya-v-londone-za-400-000-grn-v-god-i-vstrechaetsya -s-oligarhom.html?utm_medium=referral&utm_source=lentain form&utm_campaign=strana.ua&utm_term=128324s10269&am p;utm_content=4957596
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті