Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі

Борис Філатов зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі

6 лютого очільник Дніпра Борис Філатов провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні, головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі.

Сторони обговорили перспективі співпраці, зокрема, у бізнесовій та освітній сферах, питання поглиблення процесів децентралізації у Дніпрі та подолання корупції. Для подальшого обговорення спільних ініціатив Хюґ Мінґареллі запросив Бориса Філатова зустрітися ще раз – уже в українській столиці.

За словами Посла ЄС, дніпровським компаніям варто переорієнтуватися на європейські ринки. Співпраця з Європейським Союзом, на думку пана Мінґареллі, допоможе побороти корупцію, залучити інвестиції та допомогти малим і середнім підприємствам.

«Ми хочемо допомогти вашому місту в розвитку та створенні малих і середніх підприємств. Для цього у нас є ціла низка програм співпраці. Наприклад, плануємо відкрити у Дніпрі Центр підтримки бізнесу, який знаходитиметься у Дніпровській торгово-промисловій палаті», – зазначив Хюґ Мінґареллі.

Посол Європейського Союзу в Україні також наголосив на важливості децентралізації.

У свою чергу, мер Дніпра Борис Філатов підкреслив, що в Дніпрі ці процеси відбуваються без проблем.

«У справи міста не втручаються ані президент, ані прем'єр-міністр. Ніхто не розповідає, як треба витрачати бюджет. Процеси децентралізації у нас проходять комфортно», – запевнив керівник Дніпра.

Разом з тим, Борис Філатов звернув увагу на те, що саме поглиблення децентралізації здатне вирішити низку системних проблем, які гальмують розвиток Дніпра. Очільник міста переконаний, що місцеве самоврядування має отримати у своє підпорядкування муніципальну поліцію, виборних шерифів і мирових суддів.

Сторони обговорити питання створення нового механізму розселення у Дніпрі внутрішньо переміщених осіб.

«Західні фінансові інституції повинні виробити механізми соціалізації переселенців, наприклад, через придбання соціального житла», – наголосив Борис Філатов.

Загалом під час свого офіційного візиту до Дніпра та області закордонна делегація планує зустрітися з представниками бізнесової спільноти, а також відвідати низку міських підприємств і поспілкуватися з вимушеними переселенцями з українського сходу, які знайшли новий дім у Дніпрі.

«Україна переживає непрості часи. Та Європейський Союз стоїть на боці народу України. Ми хочемо допомогти, здійснити модернізацію в політичній та економічній сферах», – додав Хюґ Мінґареллі.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Кризис  (06.02.17 22:02): Б.А.Ф один удар держал, без молодой команды ??? Відповісти | З цитатою
мальчикУКРОПчик  (06.02.17 16:46): “ Если вы получили передышку по времени, как рынок на ул. Инженерной, то не думайте, что мы не вернемся к вам снова. Например, через месяц. Дело просто во времени. Рано или поздно мы придем к каждому. У меня есть воля и хорошая память „ , — Борис Филатов.
Усё пАнятнА?
Відповісти | З цитатою
Старый усталый человек  (06.02.17 16:41): А кто нибудь знает :- ВО СКОЛЬКО НАМ ОБХОДЯТСЯ эти 3,14ЗДЕЖИ НИ ОЧЕМ!!!
Рабочий момент , а сколько пафоса и шумихи!!! Это значит, что в городе БОЛЬШЕ ПОХВАСТАТЬСЯ альбертовичу И НЕЧЕМ!!!
А полицию и шерифов он ТРЕБУЕТ ДЛЯ ЗАЩИТЫ ОТ ГОРОЖАН!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті