Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкрито перший в Україні сільський ЦНАП

|«« «« »» »»|

В Олександрополі Солонянського району відкрито центр надання адмінпослуг. Тут можна отримати понад сотню послуг – від довідки про склад сім'ї до біометричного паспорту.

Це перше село в країні, де створено ЦНАП, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Перший в Україні Центр надання адмінпослуг у селі відкрито в Олександрополі. До цього такі центри створювали лише в містах, районах та об'єднаних територіальних громадах, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Нині на Дніпропетровщині працює 51 Центр надання адмінпослуг та їх філій. За цим показником область – лідер в країні».

В Олександрополі мешкають майже 2,5 тисячі селян. Раніше, щоб отримати необхідні документи, їм доводилось їздити до районного або обласного центру.

«Відстань велика. Лише до райцентру майже півсотні кілометрів. Тому й вирішили полегшити життя наших мешканців та створити Центр надання адмінпослуг, – ділиться Олександропільський сільський голова Людмила Муркович. – Тут надаватимуть 112 послуг. Це прописка, оформлення субсидій, реєстрація нерухомості та бізнесу, питання землі, будівництва».

Родзинка Олександропільського ЦНАПу – видача біометричних паспортів. Для цього тут придбали сучасне обладнання.

«Людина, яка бажає оформити біометричний паспорт, приходить до нашого ЦНАПу, фотографується, залишає свій електронний підпис та відбитки пальців на спеціальному сканері. Далі її дані вносяться до Єдиного реєстру державної міграційної служби. Там інформація обробляється, – розповідає фахівець ЦНАПу Олексій Соколов. – У назначений термін людина знову приходить до нас, щоб забрати свій документ».

70% коштів, які ЦНАП отримуватиме за виготовлення паспортів, залишатимуться у бюджеті села, зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман:

«Гроші спрямовуватимуть на розвиток Центру. Це – приклад децентралізації».

Контакти усіх ЦНАПів області та перелік послуг – на сайті Регіонального віртуального офісу електронних адміністративних послуг області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Светлана  (06.02.17 18:30): А портреты президентов на стены новых и современных офисов вешают для того, чтобы было на кого молиться в сфере государственных услуг? Відповісти | З цитатою
оттуда же  (06.02.17 12:58): Мдя... Раньше больницы и клубы открывали... (рука+лицо) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті