Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Виставу дніпровського театру «Ангели тебе оберігають» номінували на Шевченківську премію

Виставу дніпровського театру «Ангели тебе оберігають» номінували на Шевченківську премію

Ця вистава знайшла відгук в серцях сотень українців, стала поштовхом до організації на Дніпропетровщині першого фесту патріотичних театрів «Миротворець», а нині – висунута на найголовнішу творчу нагороду країни.

Постановку«Ангели Тебе Оберігають» дніпровського актора та режисера, бійця АТО Ігоря Кирильчатенка номінували на премію імені Т. Г. Шевченка. Чи отримає митець нагороду, стане відомо навесні.

«Команда ДніпроОДА реалізувала десятки проектів з підтримки військових. Саме на Дніпропетровщині з'явилися перші в країні Центр допомоги учасникам АТО, всеукраїнський фест пісень, написаних на передовій, музей про події на Сході. А ще - перший фестиваль патріотичного театру національного масштабу. Коли минулоріч митці запропонували організувати фест «Миротворець», ми одразу підтримали ідею. Пишаємося, що одна з його вистав номінована на престижну Шевченківську премію», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Автор сценарію та режисер вистави «АТО: Ангели Тебе Оберігають» - артист театру ім. Шевченка та боєць АТО Ігор Кирильчатенко. Вона висвітлює непрості сучасні будні українських військових на Сході України, повертає глядача в минуле - до часів козацької доби та подій Революції Гідності. Постановка насичена літературними фрагментами, віршами, піснями, замальовками, відеорядом, виразними постатями персонажів.

«Шевченківська премія була б чудовим подарунком не лише для мене, а й для усього театру Шевченка. Цьогоріч у номінації «Театральне мистецтво» серйозна конкуренція. Проте я сподіваюся на перемогу. І свою, і України», - поділився автор та режисер вистави «Ангели Тебе Оберігають» Ігор Кирильчатенко.

Національна премія України імені Тараса Шевченка - найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва Рішення про присудження премії ухвалює Президент України. Лауреати отримують разову грошову премію. Минулоріч її розмір склав 192 тисячі гривень.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті