Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі проходитимуть безкоштовні курси самозахисту для жінок: як записатися

У Дніпрі проходитимуть безкоштовні курси самозахисту для жінок: як записатися

У Дніпрі проходитимуть курси самозахисту для жінок. Учасниць навчать простим прийомам боротьби та допоможуть виробити психологічну стійкість. До занять півтора десятки жінок приступлять наступного тижня.

Якщо курси знайдуть позитивний відгук учасниць, планують набрати нову групу. Про це повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

Щодня до поліції надходять виклики від жінок, які стали жертвами насильства, розповідає інспектор Управління патрульної поліції Дніпра Ганна Карпаченкова.

«Більшість викликів – наслідок домашніх конфліктів, решта – напади на вулиці. Жінки стають жертвами таких злочинів, бо фізично або психологічно слабші за чоловіків», - поділилася вона.

Навчити жінок постояти за себе у будь-якій ситуації покликані курси самозахисту. Їх організувала команда Валентина Резніченка разом з Університетом внутрішніх справ, поліцією та громадськістю.

«Ідея в тому, щоб жінки могли вчасно сказати «ні» та не допустити фізичного насильства. На курсах їх вчитимуть не тільки прийомам боротьби. Важливий психологічний аспект, адже жінки зможуть почуватися більш впевненими», - зазначила координатор проектів ГО «Гендерний клуб Дніпро» Ольга Полякова.

Курси самозахисту проходитимуть протягом місяця раз на тиждень. Ефективним та доступним прийомам боротьби учасниць навчатиме кваліфікований тренер-викладач, який має досвід роботи з жінками та дітьми. З учасницями займатиметься й психолог, в разі необхідності їм надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу.

«Курси стартують вже наступного тижня. До них приєднаються жінки, які були жертвами домашнього насильства та ті, хто хочуть навчитися себе захищати у будь-якій ситуації. Якщо попит на такі заняття буде високим, сформуємо нову групу», - розповіла радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

Записатися на курси можна за посиланням.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Lina05102015  (13.01.17 15:25): По ссылке заявку отправила,ответила на вопросы, оставила координаты...и тишина((( Відповісти | З цитатою
спичка  (12.01.17 11:58): Тренировки по воспроизведению лая собак, это интересно. Учат лаять женщин-курсанток, чтобы отпугивать бродячик псов при нападении. Відповісти | З цитатою
Светлана  (11.01.17 14:22): Курсы это очень актуально и полезно в наше тяжелое время, я поддерживаю и сама бы пошла ,но я проживаю в пригороде пос. Илларионово и ездить очень неудобно. Приезжайте к нам ,я уверена что многие девчонки запишутся. Поселок большой и возможностей много,некому его встряхнуть. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті