Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як убезпечити житло від крадіжок у новорічні свята

Як убезпечити житло від крадіжок у новорічні свята

Пік квартирних крадіжок зазвичай приходиться на сезон відпусток, і що в цьому році по Дніпропетровській області від квартирних крадіжок постраждали більше 2 тисяч власників квартир.

Про це, 26 грудня в інформаційному центрі Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області на прес-конференції розповів начальник Управління поліції охорони Дніпропетровської області Андрій Рижинський.

Особливо «популярний» такий вид злочину в спальних районах великих промислових міст. У Дніпрі частіше квартирні крадіжки скоюють в Шевченківському районі (165 крадіжки за 11 місяців) і Чечелівському районі (80 крадіжок за 11 місяців). Як показав аналіз спроб проникнення до помешкань громадян, найбільш поширеними методами є злом чи вибивання замків, проникнення через вікно або балкон шляхом пошкодження.

Андрій Рижинський порадив жителям діяти на випередження такого виду злочину і захистити своє майно від зловмисників.

- Є два види захисту власного майна від злочинних посягань, - повідомив Андрій Рижинський. - Перший - технічне укріплення вхідних дверей. Щоправда за статистичними даними це не заважає зловмисникам проникати в квартири, а тільки затримує на деякий час. Другий, який ми і радимо, - обладнати житло технічним захистом, тобто взяття його під охорону. З огляду на особливості вашого будинку, фахівці обладнають її спеціальними датчиками на рух або на відкриття дверей, а інформація про будь-які дії відразу ж буде виведена на централізований пульт охорони. У разі неправомірних дій по відношенню до вашого житла на виклик миттєво приїде група оперативного реагування.

Начальник Управління поліції охорони Дніпропетровської області також повідомив, що на сьогоднішній день під охороною Управління перебувають понад 14 тисяч об'єктів, з яких 6422 - будинки і квартири, на яких неодноразово припинялися крадіжки. У цьому році під охорону поліції охорони взято ще 521 приміщення з особистим майном громадян.

З початку року в Дніпропетровській області співробітниками поліції охорони здійснено 11945 виїздів на спрацювання охоронної та тривожної сигналізації, а також на виклики по телефонній лінії «102». Завдяки цьому було попереджено 4446 правопорушень, в тому числі 40 спроб проникнення в житло громадян.

Нагадуємо громадянам, що тільки поліція охорони забезпечить надійну охорону майна і життя. Для отримання консультацій звертайтеся до найближчого підрозділу поліції охорони або телефонуйте на безкоштовну інформаційну лінію операторів: 097 0502 220 (Київстар), 073 0502 220 (Лайф), 099 0502 220 (МТС) 0 800 502 220 (Укртелеком).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Попал...  (27.12.16 06:35): Бамбанули замок через пол часа после ухода из дома, в центре, в 20 часов. Полиция приехала, а уже никого не было... и это с установкой сигнализации... Не смешите мой аппендицит Відповісти | З цитатою
Юра  (26.12.16 22:26): Реклама УДСО, которая постоянно присутствует на этом сайте. Хотя почему бы и нет, не надо давать повода ворью, а то и так оборзели уже. Відповісти | З цитатою
Пареная репа  (26.12.16 18:08): Вскрывают сейфы, угоняют элитные авто, а квартиру ... Відповісти | З цитатою
Не надо муму  (26.12.16 16:49): Надо работать, а не набирать статистику, что мол "мы есть на экране монитора, а по делу - нет", вот что за модная загадка? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті