Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов розповів про якісні зміни в Дніпрі за рік своєї роботи

Борис Філатов розповів про якісні зміни в Дніпрі за рік своєї роботи

7 грудня очільник Дніпра Борис Філатов презентував розлогий звіт за рік своєї роботи на посаді. Про те, яких якісних змін вдалося досягти в місті за фактичні 8 місяців своєї діяльності, мер відзвітував перед депутатами та громадськими активістами.

Очільник Дніпра Борис Філатов згадав, як рік тому міську раду неодноразово блокували, навмисне заводили до коридорів «тітушок» та влаштовували різні провокації. Та попри це йому вдалося сформувати команду з людей, які були в різних політичних таборах, але однаково прагнули працювати на благо міста.

Керівник Дніпра підкреслив, що до початку роботи його команди борги міста за тепло та енергоносії сягали 3,7 млрд грн. Нині ці системні проблеми вирішено – борги реструктуризовані.

У 2016 році міська влада нарешті взялася за ремонти, на які дніпряни чекали не один рік. Тепер для реконструкцій доріг і будинків використовують нові технології, які економлять бюджетні кошти. Порівняно з минулим роком, кількість якісних ремонтів у місті зросла в рази.

Протягом звітного періоду поточний ремонт доріг виконаний загалом на 260 вулицях. Відновлення 650 тис. кв. м вуличного покриття коштувало місту 309,4 млн грн. Роботи охопили й основні вулиці Дніпра.

Одним із наймасштабніших проектів стала реконструкція Набережної Перемоги. Остаточно її закінчать вже наступного року – обладнають сквери і велодоріжки. Виконати рекордну кількість ремонтів у будинках дніпрян дало можливість і підвищення фінансування ЖКГ. Так, наразі вдалося відновити роботу 700 ліфтів і оновити майже 2 тис. покрівель і фасадів.

А ще цей рік став особливим в історії дніпровського метрополітену. Історична подія для підземки – укладення контракту про продовження будівництва метро з турецькою компанією Limak. Угода, яку Борис Філатов підписав із закордонними партнерами, коштувала 224 млн євро. Гроші виділили Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк. Контракт передбачає добудову 3 нових станцій в центральній частині міста.

«Вони (компанія Limac – Ред.) вже отримали аванс. І днями був підписаний останній контракт з польською компанією, яка здійснюватиме технічний нагляд за будівництвом», – сказав Борис Філатов. За словами мера, до березня наступного року місто отримає й нову пожежну машину, яка технічно спроможна гасити пожежі у високих будівлях: «Її вартість близько мільйона доларів. Та життя і безпека городян дорожча за все», – підкреслив очільник міста.

Борис Філатов також наголосив, що цього року влада нарешті звернула увагу на проблеми екології Дніпра. А ще – почали вирішуватися питання віддалених районів міста. «У Таромському та ж/м Чаплі ми займаємося проблемами водопостачання та водовідведення. Це програма «Міста без окраїн». Ми йдемо туди, куди міська влада раніше не доходила роками», – сказав керівник міста.

Також дніпряни почали отримувати нові якісні послуги. Особливу увагу керівництво Дніпра приділяє сфері соціального захисту. У місті працюють муніципальні табори для дітей та містян поважного віку. Крім того, розпочато будівництво першого в Україні стадіону для пляжних видів спорту на понад півтисячі глядацьких місць. Відкриваються також нові футбольні поля і майданчики.

Справжній переворот у житті Дніпра зробила програма «Культурна столиця» – місто відродило музичний фестиваль «Джаз на Дніпрі», а у віддалених районах, в рамках ініціативи «Народна філармонія», безкоштовно виступають відомі колективи.

Загалом, за словами Бориса Філатова, вперше за останні 7 років у 2015 та 2016 роках забезпечено виконання дохідної частини бюджету. За останні 10 місяців 2016 року до міської скарбниці надійшло 3 млрд 755,7 млн грн (тобто 102,7% до плану). Порівняно з аналогічним періодом 2015 року доходи міста збільшилися у 1,5 рази.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Псих  (10.12.16 09:11): ... успехи несомненно есть - но ремонтов дорог с новыми технологиями незаметно, - беда когда для укладки вместо асфальта завозится говно неизвестного качества - примеры ул. Киевская, низ ул Рабочей (после зимы асфальт посыпался), на мосту перед Криворожским шоссе - разбиты практически все деформационные стыки, провал дороги на пр.Кирова (Поля); все установки ливневок, ремонт фасадов и крыш зданий, внутридворовых дорог - господа горожане - а не за это ли все платили и платят в "доблестные" ЖЭКи ??? - создайте ОСМД и заплатите за разгильдяйство властей. Транспортный коллапс назревает, метро стали строить - все класс только где достижения - а не пиар за бюджетные деньги города Відповісти | З цитатою
евгений  (08.12.16 12:05): только Александр Вилкул способен достроить объездную Тогда и дороги в городе фуры ломать не будут Відповісти | З цитатою
Олег V  (08.12.16 10:29): Борис Филатов со своей командой отлично поработал, много чего сделано но предстоит ещё не мало. Особенно нравится что делают на Тополе 2 ( сам житель Тополя), новые ливневки, новые колодцы, новые дороги и так далее. Бывает идёшь и не верится что делают качественно и профессионально, какая техника у них, аж глаз любуется))).
Борис Филатов молодца 5+
Відповісти | З цитатою
888  (08.12.16 08:49): загенадичам даже нечем крыть, только детский лепет. а сашке перевороту виклулу совсем тяжко, оторвали от кормушки и теперь жена не подарит больше 70 млн грн. Відповісти | З цитатою
яся  (07.12.16 21:47): что-то сильно Филатов приукрасил свои достижения ))) как по мне его работу можно оценить на 2+ Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Как сказал  (07.12.16 21:24): Художник на корпоративе- зачем мне вас рисовать, если нас нет Відповісти | З цитатою
Саша  (07.12.16 19:59): Поддерживаю Филатова, ни одна власть не ремонтировала внутридомовые дороги, как сейчас. На Красном Камне, Коммунаре до поздней осени ремонт вели и ремонт отличный, большое им спасибо! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
тома  (07.12.16 19:47): Хватит трындеть! Борис Филатов молодец! Изменения к лучшему видны не вооруженным глазом. Город очищает от бардака и скверны. Респект и уважение! Відповісти | З цитатою
123  (07.12.16 18:38): Все пропало...уже не осталось ни одного открытого заведения...пора на тот свет собираться...Уважаемые пессимисты купите себе веревку и мыло и не мешайте ЖИТЬ и развиваться остальным гражданам...К стати, проезжал сегодня по Литейной, вижу идут какие-то работы на фасаде муз училища, думал уже разбирают здание на кирпичи, а оказалось ремонтируют фасад...вот гады... Відповісти | З цитатою
жора  (07.12.16 18:24): Борька, главное твое достижение это то, что теперь городской бюджет полностью осваивают только члены мишпухи...с чем всех днэпрян и поздравляю... Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті