Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З початку року в Дніпрі усиновлено 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

З початку року в Дніпрі усиновлено 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У Дніпрі цього року всиновили 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 41 дитина тепер виховується в українських сім'ях, 5 – в іноземних.

Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник управління-служби у справах дітей Алла Литовченко.

«Здебільшого усиновлювачі бажають взяти на виховання малят. Дорослих дітей усиновляють рідко. Цього року було усиновлено двоє 17-річних дітей – їх виховували опікуни, які потім і стали усиновителями», – розповіла Алла Литовченко.

За словами начальника управління-служби у справах дітей, з початку року в місті створено 7 прийомних сімей. У базі даних усиновлювачів – 63 родини, які хочуть взяти дитину. 6 сімей пройшли навчання та готові створити прийомну сім'ю.

«Щоб усиновити або взяти під опіку дитину, батькам слід звернутися до управління-служби у справах дітей за місцем мешкання. Щоб стати опікуном, слід мати дохід не менше мінімальної зарплатні, довідку від нарколога та психіатра, а також документ, що підтверджує, що в людини немає судимостей. Далі працівники управлінь-служб у справах дітей обстежують умови проживання і вирішують, чи придатне помешкання для дитини», – сказала Алла Литовченко.

На сьогодні в Дніпрі на обліку перебувають 1 тис. 673 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 89% з них виховуються під опікою в сім'ях, в прийомних сім'ях та в дитячих будинках сімейного типу. На сьогодні в місті створено 85 прийомних сімей та функціонує 11 дитячих будинків сімейного типу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті