Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрилася виставка, присвячена 400-річчю вірменського книгодрукування в Україні

У Дніпрі відкрилася виставка, присвячена 400-річчю вірменського книгодрукування в Україні

Видання з багаторічною історією, графіті та чудотворні ікони. Мешканців та гостей Дніпра запрошують на виставку, присвячену 400-річчю вірменського книгодрукування в Україні.

Вона відкрилась у культурному центрі «Вардуі», повідомляють в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

На виставці представлена багатовікова історія вірмен України. Наприклад, мало хто знає, що гасову лампу створили у Львові, а винайшов її вірмен Ігнатій Лукасєвич. Батьком дослідження галицьких мінеральних вод та організатором курортів, у тому числі Трускавця, був вірмен Теодор Торосевич. А засновником і організатором Львівської архітектурної школи – вірмен Юліан Захаревич.

Про ці та інші цікаві факти можна дізнатися з книжок та зображень, представлених на виставці, зазначає голова історико-культурного комітету союзу вірмен України Давид Давтян.

До уваги відвідувачів перший україно-вірменський словник, книжки, що друкувалися у Львівській вірменській типографії, графіті Софії Київської, чудотворні ікони, а також сучасні збірки, видані цьогоріч. Зокрема, «Вірменській друкарні Львова – 400 років», «Від Царгорода до Києва», «Актуальні питання вірменознавства», «Крапля меду» та інші.

Раніше цю виставку вже презентували у Києві, Кропивницькому, Херсоні. Нині її можна побачити у дніпровському культурному центрі «Вардуі» на вул. Леваневського, 13.

Ознайомитися з вірменською спадщиною України можна безкоштовно до 31 жовтня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Катерина  (21.10.16 14:55): спасибо властям Днепра, которые установили зеленые крестики возле аптек .Но было бы еще хорошо установить символы "Звезда Лютера", Звезда Эрцгамма. эти охранные символы означают что добропорядочных людей верующих в заветы Христа ждет вечная жизнь на небе Відповісти | З цитатою
Катерина  (21.10.16 14:55): спасибо властям Днепра, которые установили зеленые крестики возле аптек .Но было бы еще хорошо установить символы "Звезда Лютера", Звезда Эрцгамма. эти охранные символы означают что добропорядочных людей верующих в заветы Христа ждет вечная жизнь на небе (т.е. различных планетах-там где уже проживают наши братья.) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті