Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
08:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Приватні юристи зможуть виконувати судові рішення

|«« «« »» »»|

У держвиконавців можуть з’явитися конкуренти. Виконувати судові рішення зможуть і приватні юристи. Новий Закон «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» може вступити в силу найближчим часом.

У Дніпропетровській ОДА за круглим столом зібралися правники з усієї України, щоб обговорити плюси та мінуси цього законопроекту.

«Ми презентуємо реформу, що передбачає появу приватних виконавців. Ними можуть стати люди з вищою юридичною освітою та досвідом роботи не менше двох років, які успішно складуть кваліфікаційний іспит, – зазначив перший заступник директора департаменту держвиконавчої служби Мінюстиції України Костянтин Сілкін. – Ці фахівці матимуть ті ж самі обов’язки і права з примусового виконання рішень суду, що і державні».

Завдяки реформі, рішення судів виконуватимуться швидше. Терміни скоротяться з кількох місяців до декількох днів.

Голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду Роман Голобутовський пояснив, що з прийняттям законопроекту приватні виконавці займатимуться справами банків, бізнесу. Та є низка питань, які, як і раніше, залишаться у компетенції виключно державних фахівців. Наприклад, конфіскація майна, виселення з помешкання, виконання судових рішень, пов’язаних з дітьми.

Такий досвід Україна перейматиме у Болгарії, розповів координатор проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції» Довидас Віткаускас. У цій країні змішана система виконавчого провадження вже встигла успішно себе зарекомендувати.

«Така реформа піде на користь нашій країні та, зокрема, Дніпропетровщині, – впевнений заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко. – Конкуренція між державними органами та комерційними структурами сприятиме розвитку обох напрямків».

За тиждень-два відповідний Закон планують розглянути у Верховній Раді, зазначив голова обласного відділення Асоціації правників України Олексій Савчук.

«Реформи – це, в першу чергу, люди, які їх виконують. Тому сьогодні зібралися у Дніпропетровській ОДА, щоб обговорити майбутні зміни, запропонувати власне бачення», – сказав він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ку  (05.10.16 12:15): Коллекторы и спортсмены ? Відповісти | З цитатою
горожанин  (05.10.16 11:54): Председателем Днепропетровского окружного административного суда является Олейник В.М., а Роман Голобутовский- бывший председатель. Публикуется непроверенная информация. Відповісти | З цитатою
1  (05.10.16 10:51): Рейдеры на Украине побеждают. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті