Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, майже 90% виховуються у родинах

|«« «« »» »»|

Сьогодні, 29 вересня, напередодні Дня усиновлення, у Дніпровській міській раді провели круглий стіл щодо розвитку у місті сімейних форм виховання.

В обговоренні взяли участь директори центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, опікуни, прийомні батьки, батьки – вихователі дитячих будинків сімейного типу, соціальні працівники, психологи.

Під час заходу заступник міського голови Світлана Єпіфанцева зазначила, що у місті спостерігається позитивна тенденція по зменшенню загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Якщо у попередні роки на обліку в управлінні-службі у справах дітей знаходилось понад 2 тисяч дітей цієї категорії, то на сьогодні їх 1 тисяча 662.

«Приємно відзначити, що у Дніпрі зростає кількість усиновлених та взятих під опіку дітей, створюються прийомні родини і дитячі будинки сімейного типу. Одним із пріоритетних напрямків влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, є усиновлення. Так, з початку цього року у місті вже усиновлено 39 дітей, із них 35 громадянами України та 4 дитини - іноземцями», - сказала заступник міського голови.

Традиційною і найбільш розповсюдженою формою сімейного виховання зазначених категорій дітей залишається опіка та піклування. На сьогодні під опікою знаходиться 1 тисяча 187 дітей. Світлана Єпіфанцева також наголосила, що у місті продовжується робота по створенню прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу.

«У цьому році вже створено 5 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу. 4 родини вже пройшли відповідне навчання і готові створити прийомну сім’ю, ще дві родини проходять таке навчання. Загалом у місті 81 прийомна родина, де виховуються 106 дітей, а також 11 дитячих будинків сімейного типу, де також виховуються 76 дітей», - зазначила Світлана Єпіфанцева.

Окрім того, вона додала, що за ініціативи мера Дніпра Бориса Філатова родини, які потребують соціальної допомоги, до Дня міста отримали виплату у розмірі 1 тисячі гривень, серед них і родини, у яких діти знаходяться під опікою, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Під час круглого столу його учасники з-поміж іншого обговорили зміни у законодавстві щодо створення прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, про їх соціальний супровід, психологічні особливості дітей, які виховуються в центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, про переваги виховання дітей у дитячих будинках сімейного типу тощо.

Начальник управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики міської ради Алла Литовченко повідомила, що у місті ведеться робота по створенню спеціальної комісії у складі психологів, вихователів, вчителів, соціальних педагогів, яка реагуватиме на різні проблеми, які виникають у прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу, усиновителів і допомагатиме в їх вирішенні.

По завершенню заходу Світлана Єпіфанцева привітала усиновителів, прийомних батьків, опікунів з Днем усиновлення.

«Висловлюємо найщиріші слова поваги та вдячності за вашу роботу. Ви дали кожній дитині, яка виховується у ваших родинах, найголовніше – щастя мати сім’ю. Здоров’я вам, добра, благополуччя. Нехай Господь допомагає», - сказала заступник міського голови.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті