Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
11:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громади Дніпропетровщини навчили створювати власні проекти та отримувати гроші на їх розвиток

|«« «« »» »»|

Як зі звичайної ідеї створити власний грантовий проект та отримати гроші на його реалізацію від міжнародних фондів. Про це та багато іншого розповідали представникам об’єднаних громад під час тренінгів з грантрайтінга.

Семінари пройшли в усіх 16 об’єднаних громадах Дніпропетровщини. Останній – у Слобожанській громаді.

«Дніпропетровщина однією з перших в Україні розпочала процес децентралізації. І сьогодні активно продовжує йти цим шляхом. На сьогодні в області створено 16 територіальних громад. До кінця року ми плануємо вдвічі збільшити їх кількість. Крім фінансової незалежності громади отримали безліч нових обов'язків і великий обсяг відповідальності. Для того, щоб правильно управляти ресурсами, цим громадам потрібні нові знання. Ми допомагаємо їм освоїтися в новій ролі - постійно організовуємо тренінги та семінари. Навчаємо самостійно розвивати свою громаду», - підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Визначена мета, чітко сформульоване завдання та детально розписаний план роботи – те, чому вчили представників громад фахівці Центру міжнародного грантрайтінга при ОДА.

«Грантрайтінг – це мистецтво написання грантів, прописування проектних пропозицій і пошуку коштів під проекти. Ми розповідали представникам громад, як створити якісний проект. Вони багато чому навчилися і тепер зможуть знайти більше можливостей для розвитку», - розповідає координатор Центру міжнародного грантрайтінга при Дніпропетровській ОДА Катерина Мінакова.

Головне в проекті – чітка та зрозуміла структура. Запорука успішної реалізації проекту – розуміння, що саме потрібно для розвитку території. Протягом двох місяців громади Дніпропетровщини вчили втілювати ідеї в життя та здобувати міжнародні гранти на розвиток власних територій. За цей час у кожній з 16 громад пройшли спеціальні тренінги від Центру грантрайтінга ОДА. Заключний тренінг пройшов в Слобожанській громаді. Він зібрав близько 20 представників Слобожанської громади. Вони розуміють: гранти – можливість покращити життя громади.

«Для молоді робимо зону відпочинку, хочемо її розвивати. Мріємо створити в селі сучасні спортивні бази та стадіони, щоб наша команда не їздила на тренування в місто Дніпро. На майбутнє плануємо ще об’їзну дорогу. Тепер ми знаємо, де та як знайти на все це кошти» - поділилася планами виконуюча обов’язки старости селища Слобожанське Євгенія Куринай.

Навчальна програма стартувала на початку липня та тривала 2 місяці. Знання у сфері проектного менеджменту передавали фахівці Центру міжнародного грантрайтінга при ОДА. Серія тренінгів для новостворених громад - спільний проект ДніпроОДА з Програмою розвитку ООН та Урядом Японії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стоик  (04.09.16 17:53): А что же это наши историки молчат? Как насчёт проекта исследования подземных ходов эпохи основания г.Екатеринослав!? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті