Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мерія Дніпра не йтиме на компроміси в питанні прозорості закупівель, – Яніка Мерило

Мерія Дніпра не йтиме на компроміси в питанні прозорості закупівель, – Яніка Мерило

Міська рада Дніпра об'єднає зусилля з організаціями «Громадський контроль» та Transparency International, щоб оперативно реагувати на порушення, які можуть виникати при проведенні тендерних закупівель через систему ProZorro.

Про це 18 серпня на своїй сторінці в соцмережі повідомила виконувач обов'язків заступника міського голови Яніка Мерило. За її словами, з тими замовниками, до яких є істотні претензії, проводитимуть щотижневі відкриті співбесіди та вживатимуть відповідних заходів.

«ProZorro є вкрай важливим інструментом для контролю за витратами. І ми не збираємося йти на компроміси в питанні прозорості торгів», – зазначила вона.

За словами Яніки Мерило, дніпровська мерія постійно проводить навчання для відповідальних за закупівлі. Тим, хто має бажання опанувати курс, пані Мерило порадила звернутися до неї у «Фейсбуці». Вона також анонсувала появу наступного тижня ресурсу, який допоможе замовникам ще ефективніше використовувати систему ProZorro.

Крім того, за словами Яніки Мерило, місто проводить моніторинг якості опису електронних закупівель, виставлених в системі. Вона також нагадала, що при муніципалітеті працює гаряча лінія, на якій кожен охочий може отримати відповіді на питання, пов'язані з ProZorro. Телефони гарячої лінії: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12.

Як відомо, минулого тижня міський голова Дніпра Борис Філатов запропонував звільнитися працівниці комунального центру первинної меддопомоги, яка могла бути причетною до непрозорих тендерів. Так він відреагував на допис у «Фейсбуці» одного з учасників торгів, який розповів, що вимоги до продукції були чітко виписані під одного з місцевих виробників, який пропонував її за найвищою ціною.

Оперативну реакцію керівника міста відзначив і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. На своїй сторінці в соцмережі він назвав це перемогою в Дніпрі.

«Окремо хочу подякувати за швидкість реакції та доведення її до логічного завершення Борису Філатову. 3 години від інформації про проблему до покарання – це круто», – написав Максим Нефьодов.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


блин  (20.08.16 15:41): эта дамочка меня пугает. Каждое её громкое заявление можно истолковать как угодно, прям ,,казнить нельзя помиловать" Відповісти | З цитатою
Политолог  (19.08.16 12:36): "Мэрия Днепра не будет идти на компромиссы в вопросе прозрачности закупок", сказала читателям девушка из горисполкома. А читатели подумали; - мэрия будет БЕЖАТЬ на компромиссы" Відповісти | З цитатою
я  (19.08.16 10:24): Какие нафик компромиссы? Носятся с этим прозорро как дурень, орут про миллиардные экономии. А где эту экономию пощупать можно? Я ее не ощутил. Все дорожает, тарифы конские, зарплату не повышают.
Реформаторы хреновы.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
пипец  (18.08.16 22:42): что Филатов, что эта красавица с facebook не вылазят Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті