Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Найбільший хор і славні традиції: Дніпропетровськ зустрічає «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви»

Найбільший хор і славні традиції: Дніпропетровськ зустрічає «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви»
Фестиваль проходить у місті на Дніпрі вже 13-й рік поспіль. Та цьогоріч унікальна для України подія вперше стала частиною програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – культурна столиця».

Незалежно від віку та рівня професійності про найвищі християнські духовні цінності на фестивалі співатимуть світські та духовні колективи. Учасниками «Наддніпрянських піснеспівів» цього разу стануть понад 20 гуртів із Дніпропетровщини та Харкова. На сцену вийдуть загалом майже 400 співаків.

Фестиваль стартує 14 травня на майдані біля Свято-Миколаївського храму на Монастирському острові. Початок програми заплановано на 12-у годину.

«Це чудова культурна подія. Вона символізує духовне відродження України. І зараз – у складний для країни час – це надзвичайно важливо. Особливо приємно, що майже половина з учасників фестивалю – діти. Бо ж це майбутнє. Зараз завдяки підтримці нашого мера Бориса Філатова і його програми «Дніпро – культурна столиця» місто виходить на новий рівень розвитку культури», - зазначила заступник міського голови Олена Молошна. Особливістю «Наддніпрянських піснеспівів» цього року стане створення найбільшого в історії фестивалю хору- 400 голосів. Його створять з усіх учасників. Яку саме композицію виконає хор, організатори поки що тримають у таємниці.

За словами начальника управління культури та мистецтв міськради Євгена Хорошилова, цей виступ обіцяє бути видовищним. Він також очікує, що перелік учасників «Наддніпрянських піснеспівів» поповнять представники Запоріжжя та Кривого Рогу.

«Дніпропетровськ зараз фактично єдине місто, яке проводить у себе такі масштабні фестивалі. Ці традиції завжди були важливі для нас», - сказав Євген Хорошилов. За підсумками фестивалю будуть обрані лауреати у 5 номінаціях. Зокрема, кращі церковні хорові колективи, кращі світські хорові колективи, кращі регенти церковних хорових колективів, кращі керівники світських хорових колективів і кращі солісти світських та церковних колективів.

Зазначимо, що XІІІ Всеукраїнський фестиваль «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви» заснований Дніпропетровською міською радою та Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви. За історію культурної події на сцену фестивалю вийшли майже 10 тис. учасників з 33 міст України та світу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Брют  (12.05.16 14:58): ну да, песни же важнее, чем реальные городские проблемы Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті