Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
01:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську вшановували пам'ять загиблих захисників України

|«« «« »» »»|

На Краснопільському кладовищі зібралися військові, рідні загиблих і волонтери. На цвинтарі вічний спокій знайшли майже 300 українських захисників. Ті, чиї імена відомі, і ще 123 невстановлених бійців спочивають у цій землі. Пам'ять полеглих за свободу України вшанували траурним мітингом.

До Меморіалу загиблих бійцівпокладали квіти. За спокій душ загиблих тут молилися церковнослужителі. «Вони віддали життя не даремно. Ми хочемо, аби люди розуміли, що ми живемо в період війни. Що хлопці пожертвували собою заради миру. І ми маємо продовжувати жити і пам’ятати про це», - сказала куратор напрямку роботи з бійцями АТО, депутат міськради Юлія Дмитрова.

Вона також додала, що родини загиблих воїнів АТО завжди можуть розраховувати на підтримку міської влади. Так при муніципалітеті працює програма «Родина героя». Вона передбачає комплексну підтримку сім’ям, в яких війна відібрала найрідніших. Це матеріальна допомога, покриття витрат на поховання, допомога з проходженням реабілітації, організація та оплата відпочинку для бійців АТО та їхніх дітей. Загалом для роботи програми з міського бюджету буде виділено близько 23,6 млн грн. Це майже на 10 млн більше, ніж було у минулому році.

Також із середини травня при міськраді розпочне роботу нове управління, яке опікуватиметься вирішенням питань, з якими звертаються бійці та їхні рідні.

Те, що увічнення пам’яті бійців проходить саме у Пасхальний тиждень протоієрей, голова відділу капеланської опіки Дніпропетровської єпархії Київського патріархатуДмитро Поворотний назвав знаковим.

«В ці дні знаково згадати хлопців, які виконавши свій обов’язок до кінця, виконавши обов’язок любові, віддали життя за нас із вами. Ми віримо і молимося за те, щоб Господь упокоїв їх у Царстві Небесному. Те, що вони перетерпіли і винесли, важко сказати в словах. Можна відчувати лише серцем», - сказав він.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті