Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровськ проведе квітень у ритмі Франції

Дніпропетровськ проведе квітень у ритмі Франції
Вже тринадцятий рік поспіль Дніпропетровськ долучається до святкування фестивалю мрій, розваг, натхнення та нових ідей – «Французька весна». Він покликаний заохочувати українців долучитися до пізнання сучасної французької культури через мистецтво: кіно, театр, моду. Цьогоріч масштаби стали ширшими і організатори фестивалю приготували чимало цікавих заходів для містян.

«Проведення цього фестивалю важлива подія для нашого міста. Міський голова Борис Філатов заявив: Дніпропетровськ стане культурною столицею України. Тому підтримка даного заходу – ще одна сходинка до цього. Я вважаю, що фестиваль приверне багато уваги», - заявив начальник управління культури та мистецтв міської ради Євген Хорошилов.

Плідну співпрацю із Дніпропетровською міською радою відзначили і організатори фестивалю. Зокрема, Орельєн Мас – директор Дніпропетровського «Альянс Франсез»–був вражений, що в складних економічних, політичних умовах місцеве керівництво не забуває про розвиток культури.

«Представники міської ради вкотре допомагають нам у проведені цього фестивалю, тому мені б хотілося щиро їм подякувати за це. «Французька весна» - фестиваль, який дозволить комусь розважитися, а комусь задуматися про важливі речі», - відзначив він.

Фестиваль розпочнеться вже 2 квітня із фешн показу від Ізагюс Тош. Це відома французька художниця, яка створює унікальні речі із вторинної сировини. Таким чином жінка намагається привернути увагу до проблеми надспоживання. Її роботи були представлені у Вашингтоні на Тижні моди і викликали велике зацікавлення. У Дніпропетровську презентувати колекцію від Ізагюс випала честь місцевому модельному агентству «Modernline».

8 квітня поціновувачі та знавці музики зможуть оцінити незвичайні композиції від гурту «Рапсоді». Його учасники поєднують абсолютно протилежні один одному стилі – реп та класичну музику. Дніпропетровській публіці «Рапсоді» обіцяють подарувати незабутні емоції та яскраву атмосферу. І в продовження музичної теми Музична естафета перейде випускнику Паризької консерваторії, віолончелісту Жерому Перно. Послухати композиції у його виконанні можна буде 11 та 12 квітня о 18:00 в Консерваторії імені Глінки.

Вперше у Дніпропетровську – музичний спектакль з елементами клоунади під назвою «Блаблабла». Він обіцяє познайомити своїх глядачів з мовами жестів та музики. Головною і єдиною артисткою цього спектаклю є Марлен Буніор. Вона вже побувала у масштабному міжнародному турі, розпочавши із Китаю. І вже 27 квітня Марлен презентує своє шоу нашому місту. Побачити це дійство запрошують усіх бажаючих у театр ім. Максима Горького.

І яскравим доповненням великого марафону французької культури стане показ до- прем’єрних стрічок. Зокрема презентують роботи величного французького режисера Жака Одіара: «Пророк», «Іржа та кістка», «Діпан». Зважаючи, що стрічки транслюватимуться мовою оригіналу, для зручності українського глядача - субтитри.

«Ми із нетерпінням чекаємо на фестиваль «Французька весна». Це дійсно буде масштабний проект, який не зможе залишити нікого байдужим», - підсумував Євген Хорошилов.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Карина  (23.03.16 18:37): Хррошо если во Франции победит Марин Ле Пен. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті