Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровськ відзначив День Святого Йосифа Обручника

|«« «« »» »»|

19 березня католицька церква вшановує пам'ять Святого Йосифа, обручника Пресвятої Діви Марії. У Дніпропетровську це свято відзначили Хресною ходою та службою в однойменному Храмі. До костелу Святого Йосифа Обручника прийшли близько 200 вірян. Люди зустрічають свято із надією в серці і називають цей день одним із найголовніших для їхнього римо-католицького Храму. Міський голова Борис Філатов, який став почесним гостем свята, підкреслив, що Дніпропетровськ є спільною домівкою для всіх його мешканців – незалежно від національності та віросповідання.

«Сьогодні дуже радісний і світлий день. Коли освячували стіни цього Храму 139 років тому, були присутні тисячі людей. Здебільшого це були поляки. Це були ті люди, яких царський режим депортував із Польщі. І вони у нашому славному місті, у місті на Дніпрі, знайшли собі другу батьківщину. Це дуже знаково. Адже наше місто сьогодні дуже різне, дуже непросте. У ньому живуть різні національності, тут дуже багато конфесій. Місто стало спільною домівкою для всіх», - сказав міський голова Борис Філатов, який став почесним гостем свята.

День Святого Йосифа Обручника він назвав знаковим для Дніпропетровська. Очільник міста згадав багаторічну боротьбу римо-католицької громади за повернення цього костелу. Борис Філатов зазначив, що пишається тим, що у вирішенні ситуації є і його невеличкий внесок. Адже ще за часів своєї журналістської діяльності він мав змогу надавати вірянам, у тому числі, інформаційну підтримку.

«Господь зробив так, що сьогодні ви знаходитеся у цих стінах. І Храм належатиме вам по праву. Ніколи в нашій країні вже не буде богоборної влади. Режиму, який у цих святих стінах робив майстерні скла, спортивну школу чи лотерею. Ваше свято – це наше свято, всього нашого славного міста на Дніпрі. Миру вам і добра», - сказав Борис Філатов.

Мешканка Дніпропетровська Тетяна сьогодні одна з учасниць Хресної ходи до Храму Йосифа Обручника. Жінка пам’ятає, як їхня релігійна громада повернула собі костел. І як усі разом, згуртувавши зусилля, вони відновлювали його майже до первозданного вигляду. Тетяна упевнена – Дніпропетровськ дійсно є унікальним містом, де люди знаходять спільну мову незалежно від віросповідання чи національності.

«Це треба для душі. Як сповідь, як спокута перед Господом. Це одне з найбільших свят нашого римо-католицького Храму. Ми спілкуємося з різними громадами – з греко-католиками, з Українською та Лютеранською церквами. Ми проводимо спільні зустрічі заради об’єднання всіх релігійних громад», - зазначила Тетяна. Продовжили відзначення свята святого Йосифа Обручника урочистою Божою Службою.

Довідка:

У римсько-католицької церкві свято на честь Йосифа Обручника з’явилося ще у 1479 році. Нині деяких країнах День Святого Йосифа є офіційним загальнонародним святом.

У різних куточках світу Святий Йосиф є також покровителем орденських товариств, братств і союзів, що носять його ім'я; подружжя і християнських сімей, дітей, молоді, дів, сиріт, вихователів, мандрівників, в'язнів, вмираючих, робітників і ремісників, дроворубів, інженерів, саперів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сталин  (23.03.16 10:07): с праздником вас,дорогие товарищи! Відповісти | З цитатою
Дмытро  (22.03.16 16:25): Сейчас самый актуальный и главный праздник "День Святой Жопы" причем он каждый день уже несколько лет. Поздравляю вас земляки! Відповісти | З цитатою
Извиняюсь спросить  (22.03.16 13:13): А с какого года планируеться ввести повсеместное и обязательное обрезание? Відповісти | З цитатою
хм  (21.03.16 15:25): меня волнует другой вопрос: вот почему некоторые тролли с кисилевским усердием пытаются создать видимость того, что "нас окатоличивают"?
просто смешно, да всем пофиг кому вы молитесь. по тегу католики предпоследняя новость про католиков была в 2009 году. про православную церковь пишут в разы больше. и вот за 5 лет написали про католиков, и тут начали устраивать истерики.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Морда  (21.03.16 13:03): Почём опиум для народа? Відповісти | З цитатою
Идет окно Овертона  (21.03.16 10:44): Нас постепенно пытаются окатоличить. Обратите внимание на заголовок "Днепропетровск отметил..." Не Днепропетровск, а всего лишь 200 человек, причем судя по фото, едва ли большинство из них днепропетровцы. И такую статью в насмешку над нашей Верой выпустили в день Торжества Православия. Пресс-службе городского совета и редакции gorod.dp.ua - анафема! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Людмила  (21.03.16 09:50): А где находится этот Храм? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вот интересно...  (21.03.16 09:11): Сколько у нас в городе католиков? Для кого эта новость? А сколько православных? А почему не пишут о празднике "Торжество Православия", который был в воскресенье? Не понимаю, у нас продвигают католичество??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Злой Путин  (20.03.16 17:58): Того самого Иосифа?!?!? неплохо-неплохо))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті