Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міськраді говорили про нові можливості підтримки переселенців з Послом Нідерландів з прав людини

|«« «« »» »»|

Закордонна делегація приїхала саме до Дніпропетровська, адже впевнені – місто має значний досвід у роботі з переселенцями.

Ті, хто був змушений покинути рідні міста через бойові дії та тимчасову окупацію, знайшли новий дім у Дніпропетровську. До мирного міста переїхали понад 32 тисячі українців, більше 6 тисяч з яких – діти. Чи почуваються ці люди захищеними у прифронтовому місті – про це представники делегації з Нідерландів говорили з в.о. заступника міського голови Оленою Молошною.

Посол Нідерландів з прав людини Кейс ван Баар, підкреслив, що дотримання свобод людини у будь-якій країні є основою політики процвітання та добробуту. Особливої уваги, на думку посла, потребує відстоювання прав людей, які опинилися в конфліктних ситуаціях.

«Ми приїхали саме до Дніпропетровська тому, що ваше місто у фокусі уваги. Ви зіткнулися з великим напливом внутрішніх переселенців. Тому нам хочеться дізнатися, як ви працюєте в сфері захисту прав людини», - сказав Кейс ван Баар.

Олена Молошна зазначила, що міська влада намагається всіляко допомагати вимушеним переселенцям. За її словами, щомісяця близько 21 тис. сімей отримують адресну матеріальну допомогу. Це гроші з міського бюджету.

Олена Молошна також розповіла закордонним гостям, що у Дніпропетровську є Транзитне модульне містечко. Його збудували навесні минулого року. Це україно-німецький проект. Наразі містечко має понад 450 жителів. Крім того, міська влада наразі працює над тим, аби створити близько 2 тис. нових місць для проживання переселенців.

За словами в.о. заступника міського голови, налагодити роботу з переселенцями допомагають і громадські організації.

«Сьогодні міська влада відкрита до співпраці з громадськістю. Мешканці міста можуть впливати на рішення влади. Міський голова Борис Філатов приділяє цьому значну увагу», - зазначила Олена Молошна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гоните в шею  (19.02.16 13:24): этого лысого, приехали нам впаривать своих сирийских беженцев Відповісти | З цитатою
на 18.02 Филатов все еще в ВР  (18.02.16 16:00): 24 грудня 2015 року на пленарному засіданні ВР постанову було прийнято, однак її не підписав Голова ВР у зв’язку з поданням нардепом Папієвим М.М. проекту Постанови про скасування рішення щодо дострокового припинення повноважень Філатова Б. А. (реєстр. № 3522-П).

3 лютого на засіданні Комітету ВР з питань регламенту було ухвалено висновок на проект Постанови і направлено до Верховної Ради України.
«Народному депутату Україну Філатову Б.А. трудова книжка із записом про припинення депутатських повноважень не видавалася», - зазначено у відповіді апарату Верховної Ради.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті