Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
13:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перший в Україні міжнародний фестиваль друкованої графіки – у Дніпропетровську

|«« «« »» »»|

Офорт, літографія, шовкографія та багато іншого. Хочете дізнатися, що це? Тоді вам до Музею українського живопису у Дніпропетровську. Тут протягом цього тижня працюватиме перший в Україні міжнародний фестиваль друкованої графіки, повідомляє управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Протягом тижня талановиті графіки з різних міст України та Польщі працюватимуть разом із дніпропетровськими колегами. Побачити процес творчості та його результат на власні очі запрошують всіх мешканців Дніпропетровщини та гостей міста.

За словами художника Устима Федька, друкована графіка сьогодні стає більш популярною. Митці отримують замовлення на авторське оформлення книжок. Однак цей напрямок в Україні, за його словами, лише розвивається.

«Наші польські колеги, які приїхали на фестиваль, не тільки художники-графіки, вони ще й викладають цю дисципліну в польських академіях мистецтв. В Україні також є дуже цікаві художники, які працюють у цьому напрямку. Технічно це також непросто: для друкованої графіки потрібні спеціальні майстерні, техніка для створення відбитків тощо. Багато графіків винаходять свої техніки, експериментують. Зараз у Європі, наприклад, дуже популярне виготовлення авторської книги – в одному екземплярі друкується книга, в дуже складних техніках робляться до неї ілюстрації, і це затребувано серед колекціонерів», – сказав Устим Федько.

Переглянути виставку можна в Музеї українського живопису за адресою: вул. Красна площа, 5а. Працює музей з середи по неділю з 11.00 до 19.00. Дізнайтеся більше за телефоном: (056) 32 04 31.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


113  (08.12.15 23:06): Поддерживаю. Приехало в город пятеро: трое из Польши , один из Киева и один из Львова и это назвали Международным фестивалем. Как это? До чего дошли? Відповісти | З цитатою
Олександр  (08.12.15 19:26): Неперевірена інформація в статті.У Києві щороку в рамках конкурсу на кращу книжку року в "Арсеналі" проходить виставка графіки і декілька днів симпозіум де дійсно різні художники з різних країн з різними стильовими ознаками. Ото рівень! Отам графіка! Звідки взяли, що це вперше в Україні. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті