Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вишивальники області покажуть найліпші роботи

|«« «« »» »»|

Хто сказав, що вишивання – суто жіноча справа? Завітайте до Дніпропетровського історичного музею. Там розвінчують цей стереотип. Виставка «Сучасна вишивка» доведе: з цим видом рукоділля добре вправляються й чоловіки. Поринути у світ краси та творчості мешканців області запрошує управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Вишивка зародилася ще у ІІ сторіччі до нашої ери. Орнаменти слугували не тільки засобом прикрашення одягу та інтер’єру, але й виступали у ролі оберегу. Пройшло більше трьох тисяч років, а це мистецтво не втратило своєї актуальності, доводять учасники виставки «Сучасна вишивка».

На ній майстри представлять картини, виконані основними техніками вишивки: хрестиком, гобеленовим швом, гладдю, бісером, стрічками. Різноманітна і тематика робіт: від традиційних квіточок та пейзажів до незвичних мотивів. Наприклад, на виставці представлять вишиту карту України.

Загалом експозиція включає понад сотню робіт від 27 майстрів області. Кожен витвір сповнений енергією автора, який прагне подарувати відвідувачам натхнення для створення власних шедеврів.

Виставка проходитиме в приміщенні діорами Дніпропетровського національного історичного музею за адресою вул. К.Маркса, 16. Переглянути її можна буде з 5 листопада по 20 грудня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Анна  (09.11.15 22:33): Потрясающая выставка!
Сложно представить, сколько труда уходит на такие шедевры...
Очень хочется попробовать вышить что-то подобное, ведь мои работы совсем крошечные по сравнения с работами на выставке.
Відповісти | З цитатою
Мария  (07.11.15 08:36): В 20-м веке в моем окружении многие вышивали, и вышивали очень даже неплохо, но такой красоты я не помню ни у кого. Спасибо организаторам выставки за такую красоту! Відповісти | З цитатою
Ляся  (06.11.15 16:06): Не знаю, почему тут критикуют. Лично мне выставка очень понравилась. Работы тонкие, красивые. Срезу видно насколько это кропотливый труд. Никого не слушайте! Идите и сами оцените! Можете поверить - вам понравится! Відповісти | З цитатою
ольга  (05.11.15 17:15): а зачем такая вышывка? ведь она повторяет картины художников. такое вешали в домах в средине 20-го века. это не украшение. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Борис  (03.11.15 21:02): Цікаво було б дізнатись який фахівець давав інформацію для сайту, бо він зробив відкриття назвавши основними техніками вишивки: бісер та стрічки. Невже не можна взяти в бібліотеці книгу Кара-Васильєвої чи інших фахівців і хоча б поцікавитись українськими техніками: мережками, лиштвою, рушниковими швами тощо Чому поважний музей таке пропагує і виставляЄ? Що за несмак? Де повага до справжнього мистецтва? Підіть в "Красногвардієць" та подивіться справжню вишивку на рушниках і сорочках з усієї України! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті