Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
11:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Італія підкаже Дніпропетровщині, як залучити більше людей до донорства

Італія підкаже Дніпропетровщині, як залучити більше людей до донорства
Як сформувати потужний донорський рух – з таким питанням Дніпропетровська облдержадміністрація звернулася до європейських лідерів зі здачі крові. Поділитися досвідом попросили у Франції, Італії, Іспанії, Великобританії. Першою допомогти зголосилася італійська донорська компанія.

Про це повідомила радник очільника області Ольга Горб під час Всеукраїнського форуму «ГромадаFest».

Ольга Горб наголосила, що проблема донорства у Дніпропетровській області стоїть достатньо гостро. «Дніпропетровщина - основний центр прийому поранених із зони АТО. За півтора року область прийняла більше 6 тис. бійців. Понад 2,5 тис. були проведені досить складні операції, багатьом знадобилося переливання крові. Ми повинні враховувати, що кров потрібна і онкохворим, породіллям, постраждалим в аваріях», - сказала вона.

За словами Ольги Горб, очільник області Валентин Резніченко поставив завдання вивчити міжнародний досвід донорства. У Європі воно досить розвинене, проте ніхто не платить за здачу крові з держбюджету. Заохочують людей до благородної справи великі волонтерські асоціації, зокрема Червоний хрест. «Ми направили до Франції, Італії, Іспанії, Великобританії запити. Просимо європейських лідерів з донорства поділитися досвідом, як популяризувати цей рух в Україні та Дніпропетровській області. Розповісти, як досягти максимально високих показників здачі крові. Ми вже отримали першу відповідь від донорської компанії з Італії», - повідомила радник.

Вона додала, що цікавим є й ізраїльський досвід.

«У них кров в основному здають в пересувних пунктах заготівлі крові. Ми плануємо, що на Дніпропетровщині незабаром з’явиться один такий автомобіль», - сказала Ольга Горб.

Всеукраїнський форум волонтерів «ГромадаFest» ініціював голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко. Він проходить 26-30 серпня у Дніпропетровському театрі опери та балету (пр. Маркса, 72). Щодня круглі столи розпочинаються о 10.00.

Анкета учасника та відвідувача форуму - https://goo.gl/RAIIhn
План-схема виставки - http://imhocloud.com/image/7jXn.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Читайте також:


ХЛОП ЧИК  (01.09.15 01:14): готов стать донором, но только другой жидкости :) Відповісти | З цитатою
Артем  (30.08.15 21:02): Еще бы не помешал квалифицированный персонал, так сказать те люди, которые знают свое дело. А то такая ситуация вышла неприятная. Прием ведет заведующая по комплектации доноров, она же и терапевт. Так прошел обследования, принес справку. Так нет же, она отправляет меня к участковому врачу, чтобы ты дала справку) Бред и только. Тогда для чего врат в БК находится? И не просто врач, а занимающий высокую должность. То есть, человек сам расписывается в своей неспособности ставить диагнозы, принимать решения. Человек вроде и неплохой, но такое отношение показывает некомпетентность. Відповісти | З цитатою
Немироффф  (30.08.15 07:56): Пусть уберут совковую норму о необходимости прописки в области для сдачи крови. Живу в Германии, в феврале хотел сдать в Днепропетровске и был послан, т.к. не прописан в городе. Бред!! Відповісти | З цитатою
Горожанин  (28.08.15 18:37): Из нас постоянно высасывают кровь в переносном смысле, теперь уже собираются в прямом! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ispanka  (28.08.15 17:50): В испании после сдачи крови дают талончик в кафе, на который можно сьесть какой-то бутербродик и выпить стакан сока или газировки. Ну и приезжают в каждое село мобильные пункты, конечно, не надо ехать куда-то далеко и стоять в очередях. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті