Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

51 школяр з Дніпропетровщини пройшов до фіналу конкурсу Малої академії наук

|«« «« »» »»|

У фіналі Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту Малої академії наук Дніпропетровщину представлятиме 51 школяр. Ще 249 учнів стали призерами обласного туру конкурсу МАН.

Такі результати відбіркових етапів, які тривали з 6 лютого по 1 березня. Загалом до ІІ туру конкурсу-захисту було подано 891 роботу. Найпопулярнішою секцією цьогоріч стала «Хімія та біологія». Фінальні змагання інтелектуальної першості проведуть у Києві. Конкурс проходитиме з 24 березня до 8 травня 2015 року. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

За підсумками обласного відбору 52 роботи були визнані гідними І місць. Зокрема, одинадцятикласниця з Кривого Рогу Єлизавета Бордунова представлятиме у всеукраїнському турі одразу 2 роботи. На рівні області дівчина, яка цього року закінчує Криворізьку спеціалізовану школу з поглибленим вивченням іноземних мов, стала кращою у се кціях «Всесвітня історія» та «Правознавство». Її роботи « Традиції єврейського народу як фактор збереження національної ідентичності за часів тоталітаризму (на прикладі свята Хануки) » та « Реформування кримінальної юстиції щодо неповнолітніх: порівняльно-правовий аналіз, проблеми та перспективи в умовах євроінтеграції » журі визнало кращими.

Загалом у рейтингу призових місць обласного туру лідерство здобули юні науковці Дніпропетровська та Кривого Рогу. Школярі обох міст вибороли 202 призових місця на конкурсі.

Традиційно обласний етап конкурсу-захисту Малої академії наук проходив у 2 етапи – написання контрольних робіт із базових дисциплін і публічний захист проектів. Загалом учасники першості змагалися у 63 секціях 12 наукових відділень МАН.

Найпопулярнішою секцією цьогоріч стала «Хімія та біологія». Сюди було подано 133 роботи. Далі за популярністю йдуть «Фольклористика та мистецтвознавство» – 120 проектів і «Мовознавство» – 113 робіт.

Зазначимо, що у 2015 році призери ІІ туру конкурсу-захисту МАН, які є учнями-членами Академії на Дніпропетровщині, отримуватимуть обласні стипендії.

Довідка:

Дніпропетровське відділення Малої академії наук України налічує 12 профільних відділень. Зокрема, «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство», «Мовознавство», «Філософія та суспільствознавство», «Історія», «Науки про Землю», «Гідрологія», «Технічні науки», «Комп'ютерні науки», «Математика » та ін . Загалом у цих відділеннях працює 64 секції.

Як повідомлялось раніше, у 2014 році Академії вдалося зміцнити свої позиції у Всеукраїнському рейтингу, піднявшись з п'ятого на четверте місце. Цьогоріч наукове об'єднання претендуватиме вже на третю сходинку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ира  (14.04.15 16:25): Сколько получат (если вообще получат) обладатели 2 места? И когда, если не секрет. Відповісти | З цитатою
Алла  (15.03.15 13:57): Почему же не написали сколько стоит победа в городском этапе МАН? Только не нужно говорить, что все честно.. Наша школа постоянно предлагает родителям готовить детей, но чтобы побудить нужно заплатить определенную сумму члену жури))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті