Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
17:03

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


24 липня 2017, 14:56

Сергій Рибалка: «Не дозволимо, щоб ініціатива Радикальної партії із забезпечення людей доступними ліками перетворилася на схему з відмивання грошей»

Фракція Радикальної партії добилася від уряду запровадження програми «Доступні ліки», щоб люди, які мають цукровий діабет ІІ ступеня, серцево-судинні захворювання та бронхіальну астму мали можливість отримати необхідні ліки за доступною ціною. Зараз представники Радикальної партії активно перевіряють ефективність роботи цієї програми по всій Україні і по Дніпропетровській області зокрема. Про це заявив Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка під час візиту на Дніпропетровщину.
«Два тижні тому я особисто зі своїми однопартійцями перевірили 40 аптек в Дніпрі. На сьогоднішній день наша обласна партійна організація проінспектувала вже 217 аптек по всій Дніпропетровській області. І ми побачили, що не всі аптеки, які включені до переліку цієї програми, виконують її. Ми знайшли аптеки, в яких є не всі ліки за списком, який затвердило Міністерство охорони здоров’я», – заявив Сергій Рибалка.
Народний депутат занепокоєний такою ситуацією і доручив партактиву Радикальної партії в Дніпропетровській області систематизувати всю інформацію щодо відсутності ліків за списком з перевірених аптек і в яких саме аптеках їх немає. «На підставі результатів перевірки звертатимусь до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і до виконуючого обов’язки Міністра охорони здоров’я. Адже ця програма не працює в повному обсязі, а від цього страждають наші громадяни. Влада має розібратися, чому ліки не надходять до аптек і в чому полягає причина», – наголосив Сергій Рибалка.
За словами народного депутата, під час спілкування з людьми в аптеках він отримав численні скарги на низьку якість та ефективність ліків, які включені до програми. Саме тому, за дорученням Сергія Рибалки, активісти Радикальної партії в Дніпропетровській області закуплять цього тижня в аптеках ліки, які включені в програму, аби віддати їх на перевірку, щоб дізнатися реальну якість цих препаратів, а також чи відповідає вона існуючим вимогам.
«Про результати перевірки ми поінформуємо всю Дніпропетровщину і в разі виявлених порушень норм якості ліків будемо звертатися до правоохоронних органів з метою притягнення винних до відповідальності. Очевидно, необхідно переглянути перелік ліків за цією програмою і включити до неї більш якісніші і ефективніші препарати, які будуть справді допомагати людям. Ми не дозволимо, щоб ініціатива Радикальної партії із забезпечення людей доступними ліками перетворилася на схему з відмивання грошей. Програма має працювати на благо народу», – сказав Сергій Рибалка.





Переглядів: 546
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті