Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
16:39

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

kogushka


11 листопада 2016, 15:26

Що відбулося на нараді у голови Дніпропетровської ОДА В.М.Резніченко по питанню захисту дітей

gricay7 листопада 2016 року відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань сімейної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації

в якому взяли участь члени Координаційної ради з питань сімейної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації, Радник Голови ДніпроОДА Ірина Грицай, члени обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, представники громадських організацій, спеціаліст з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН по Дніпропетровській та Запорізькій областях.


На засіданні Координаційній ради були розглянуті та обговорені питання планування та проведення заходів з підготовки щорічної Всеукраїнської акції ”16 днів проти насильства“.
План заходів насичений.

На данному засіданні, правозахисник Микола Кожушко запропонував наступні дії:

Пропозиція щодо співпраці
gricay2Щоз органами влади і громадськими організаціями у напрямку захисту прав дітей та іншими представниками незахищених верств населення
На сьогодні, у зв’язку з останніми подіями, Дніпропетровська область фактично являється найбільшою областю в Україні. В області проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб,сімей з дітьми з зони АТО, сімей з дітьми демобілізованих, а також сімей з дітьми загиблих захисників України, які потребують своєчасної комплексної допомоги у вирішені їх проблем. У зв’язку з економічним становищем в Україні спостерігається зубожіння населення, як по всій Україні, так і в Дніпропетровській області. Стрімко зростає кількістьосіб, сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, малозабезпечених сімей, серед яких багато багатодітних, де батьки не в змозі забезпечити дітей самим необхідним, у тому числі повноцінним харчуванням, сезонним одягом та взуттям.
В області гострим залишається питання захисту прав дітей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, про що свідчать непоодинокі випадки порушених кримінальних справ. Своєчасно не надається допомога особам із числа дітей-сиріт та дітям позбавлених батьківського піклування, поза увагою територіальних органів влади залишається проблема забезпечення їх соціальним житлом.
З метою недопущення соціальної напруги серед незахищених верств населення, контролю над ситуацією та підвищення ефективності роботи у відповідному напрямку пропоную наступне:
1. Керівництву області:
- Посилити контроль у напрямку забезпечення соціальним житлом осіб із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.
- Забезпечити роботу обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім`ями, які опинилися в складних життєвих обставинах;
- Затвердити перелік питань, які будуть розглядатися на виїзних засіданнях вищезазначеної групи, графік виїздів на листопад –грудень 2016 року та 2017 рік. Пропоную в графік виїздів на листопад –грудень 2016 року включити Апостолівський, Дніпропетровський та Софіївський райони Дніпропетровської області, графік на 2017 рік затвердити до 01 січня 2017 року.
- Посилити контроль у даному напрямку на територіях області, забезпечити ефективну роботу комісій з захисту прав дітей та комісій/координаційних рад по роботі з особами та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах при територіальних органах влади. Забезпечити проведення засідань не рідше ніж раз на місяць під головуванням не нижче ніж заступника голови, який відповідає за даний напрямок діяльності.
- Забезпечити ефективне вирішення проблем представників цільової групи та їх соціальний супровід на територіях, у тому числі в об’єднаних територіальних громадах. В межах обласної міжвідомчої супервізійної групи здійснювати оцінку діяльності комісій та якості надання соціальних послуг та соціального супроводу осіб і сімей, які опинилися в складних життєвих.В рамках виїздів провести робочі наради на територіях щодо підвищення ефективності роботи та усунення виявлених недоліків.
- Результати проведених виїзних засідань заслуховувати на Координаційній раді з питань сімейної та ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації з залученням керівників територіальних адміністративних одиниць.
- У разі виявлення суттєвих недоліків у роботі або порушення Закону України «Про захист прав дітей» на територіях вжити дієвих заходів адміністративного впливу та забезпечити притягнення посадових осіб до відповідальності в межах діючого законодавства.
- Забезпечити публічне висвітлення, зокрема на сайті облдержадміністрації,діяльності Координаційної ради з питань сімейної та ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації та результатів проведених виїзних засідань обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.
- Не допустити скорочення штатів, як на обласному, так і на місцевих рівнях, працівників служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,так як кількість дітей, осіб і сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах в області стрімко зростає.
- Для запобігання корупції під час призначення на посаду директора Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інших підрозділів соціальної сфери, які не є державними службовцями, затвердити та оприлюднити порядок призначення на вищезазначені посадиі вимоги до кандидатур шляхом розміщення відповідних документів на сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. До складу комісій, на яких будуть розглядатися кандидатури на посади керівників установ обласного рівня обов’язково вводити представників громадських організацій, які працюють у відповідному напрямку, зокрема Всеукраїнську дитячу правозахисну спілку «Допоможемо дітям» та ГО «Евромайдан -Дніпро». Обов’язковою вимогою під час призначення на вищезазначені посади повинно бути проходження кандидатами люстрації в обласному люстраційному комітеті, та люстраційному комітеті при Міністерстві Юстиції України.
- Забезпечити щорічне проведення, починаючи з 2016 року, громадських слухань з питань: захисту прав дітей,збереження їх житла та майна, стану справ у забезпеченні соціальним житлом відповідно до потреб; якості надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводуосіб та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
- Забезпечити щорічне проведення обласного конкурсу серед дітей із незахищених верств населення інтелектуальної спортивної гри «Крокс»;
- Забезпечити впровадження в навчальних закладах області пілотного проекту «Шкільний дитячий омбуцмен» з використанням досвіду Вінницької області;
- Забезпечити інформування дітей шкільного віку Дніпропетровської області про роботу гарячої лінії «Якщо ображають дитину» шляхом розміщення відповідних оголошень в закладах освіти Дніпропетровської області (056)370-48-19) для своєчасного реагування з боку державних установ на порушення прав дітей. Моніторинг виконання цього пунктуздійснювати в межах виїзних засідань обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.
- Забезпечити щоквартальний вихід дитячої газети «Допоможемо дітям» з метою інформування дітей про їх права та можливі шляхи вирішення їх потреб, популяризації міжнародної конвенції ООН про права дитини.
2. Керівникам державних установ та громадських організацій, що працюють з дітьми з обмеженими можливостями, дітьми-сиротами, дітьми позбавленими батьківського піклування, дітьми, особами та сім`ями, які опинилися в складних життєвих обставинах мобілізувати наявні ресурси, забезпечити своєчасне виявлення та вжиття заходів щодо вирішення проблем незахищених верств населення.
Про результати прийнятих рішень прошу офіційно мене повідомити в межах чинного законодавства.
Сподіваюсь на об’єднання зусиль, порозуміння та співпрацю.

Прес-служба ДОДГО "Правозахисна Спілка "Допоможемо Дітям"



Переглядів: 1260
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті