Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
07:34

Трагедія ромського народу в Україні та Молдові

Трагедія ромського народу в Україні та Молдові

История

ВІДКРИТТЯ ЕКСПОЗИЦІЇ «ТРАГЕДІЯ РОМСЬКОГО НАРОДУ»
(у рамках заходів до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту)

29 січня у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться відкриття експозиції «Трагедія ромського народу в Україні та Молдові». Це – перша в Україні постійно діюча окрема експозиція, присвячена геноциду ромів у роки Другої світової війни.

Доля ромів під час Другої світової війни була схожою на долю євреїв. Нацистська окупаційна влада піддавала ромське населення інтернуванню, примусовій праці та масовому знищенню. На окупованих нацистами територіях Радянського Союзу загинули десятки тисяч ромів, ще тисячі – у центрах знищення в Аушвіц-Біркенау, Хелмно, Белжеці, Собіборі, Треблінці. За різними підрахунками, жертвами геноциду ромів у роки Другої світової війни стали до 500 тис. осіб, або понад 25% довоєнного ромського населення Європи.

Унікальні експонати, архівні документи, родинні фотографії розкажуть про долю ромського населення України та Молдови напередодні та під час війни, особливості «вирішення ромського питання» окупаційною владою на цих територіях.
Захід відбудеться за участі представників влади і засобів масової інформації, громадських і культурних діячів, ромської громади. Початок відкриття – о 15:00. Вхід вільний.

Чекаємо на Вас за адресою:
м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 3-й поверх


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте