Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
08:31

Київський симфонічний оркестр і хор

Київський симфонічний оркестр і хор

Классическая музыка

"Музична Місія Україна-Канада" представляє Київський симфонічний оркестр і хор Художній керівник і диригент Вес Дженсену Найвизначніші фрагменти з "Месії" Генделя Твори Баха, Шютца та інших композиторів Реформації

Ці безкоштовні концерти є дарунком канадського народу. Будь ласка, зателефонуйте за номером 067 565 70 98, щоб отримати безкоштовні запрошення.

Ці концерти відбуваються в рамках святкування 500-ліття Реформації.

КИЇВСЬКИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР І ХОР (КСОХ) під орудою художнього керівника Веса Дженсена перебуває у Дніпрі як музичний підрозділ «Музичної Місії Україна-Канада». Високий професіоналізм, духовні заходи та гуманітарні проекти принесли КСОХ всесвітнє визнання. Всі артисти колективу мешкають у Києві. Євангелія миру – Євангелія Ісуса Христа посідає чільне місце в усіх заходах КСОХ. За допомогою «Музичної місії Україна-Канада» Київський симфонічний оркестр і хор дав концерти у Львові, Луцьку, Острозі, Рівному і Запоріжжі. За часів СРСР шедеври духовної музики часто замовчувались або взагалі заборонялись. Після того, як Україна здобула незалежність, колектив познайомив публіку з багатьма перлинами духовної музики (багато з них прозвучали тут вперше). Серед них – «Ілля» і «Хвалебний гімн» Мендельсона, «Страсті за Святим Матвієм» і «Страсті за Святим Іваном» Баха, «Амаль і нічні гості» Менотті, «Реквієми» Верді, Моцарта, Брамса, Берліоза, Форе і Дюрюфле, «Валтасарів бенкет» Волтона, «Чишестерські псалми» Бернстайна, «Сотворіння світу» Гайдна, Меса сі мінор Баха, різдвяні колядки, пасхальні гімни та інші перлини духовної музики. КСОХ неодноразово гастролював по Північній Америці. Що стосується недавніх турне колективу під управлінням Веса Дженсена, то слід згадати гастролі в Естонії, Канаді, США та Грузії. Київський симфонічний оркестр і хор добре відомий у Києві своїми вагомими програмами допомоги переселенцям, вдовам, сиротам та іншим людям, які зазнали нужди. Музиканти беруть участь у щотижневих заходах, які наповнюють радістю і наснагою нужденних людей. Завдяки пожертвам, зібраним під час концертів, було надано істотну допомогу дітям і вдовам полеглих воїнів, а також багатьом переселенцям.

ВЕС ДЖЕНСЕН Дідусі й бабусі Веса Дженсена виросли у селах на південь від Запоріжжя. 1919 року їхнім родинам було завдано колосальних травм. Вони іммігрували до Канади. Доктор Дженсен працює з Київським симфонічним оркестром і хором вже понад десять років. Він часто співпрацював з Ка­мерним хором Ванкувера (найкращим професійним хором Канади), ор­кестром Національного радіо Канади і Ванкуверським симфонічним ор­кестром. Твори у виконанні колективів Веса Дженсена нерідко звучать у програмах Національного радіо Канади. Серед них – «Дитинство Христа» Берліоза, «Морська симфонія» Воан-Вільямса, «Коронаційна меса» Моцар­та, «Різдвяна ораторія» Баха, «Воєнний реквієм» Бріттена, «Реквієм» Верді та «Різдвяне свято» Брубека. Його запрошують взяти участь у роботі журі багатьох провідних хорових фестивалів Європи. У 2015 р. він вико­нував обов’язки члена журі Гран-прі націй у Німеччині. Дженсен активно співпрацює з Кшиштофом Пендерецьким у Польщі. Він брав уроки диригування у Еріка Еріксона у Стокгольмі. Джен­сен і Еріксон разом гастролювали. Як вченого Дженсена було залучено до роботи на фестивалі музики Баха в Орегоні під проводом Гельмута Ріллін­га: він брав участь у підготовці «Страстей за Святим Лукою» Пендерецького (сам композитор диригував цим монументальним твором). Вес Джен­сен є професором-емеритом канадського університету «Trinity Western». КСОХ під орудою Веса Дженсена гастролював по Північній Америці у 2012, 2014, 2015 і 2016 роках. Особиста віра в Ісуса Христа є духовною цінністю, якій Вес і Кімберлі Дженсен надають великого значення.

ВІКТОРІЯ КОНЧАКОВСЬКА, асистент диригента Київського симфонічного оркестру і хору. Закінчила Київський державний університет культури і мистецтв. Працювала хормейстером та викладачем університету культури на кафедрі «Народного хорового співу», хормейстером хору Національного університету імені Тараса Шевченка. Працює з Київським симфонічним оркестром і хором з 1993 року. Продиригувала низку важливих творів, серед яких – «Ілля» Мендельсона, «Месія» Генделя, «Страсті за Св. Іваном» Баха, «Messa di Gloria» Пуччіні, «Глорія» Раттера, Реквієм Моцарта, «Всенічне бдіння» Рахманінова і різдвяні програми. Як менеджер вона вирішує чимало практичних питань, що є вкрай важливими для забезпечення діяльності КСОХ.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте