Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
10:40

МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ: ЛЮДИНА, ВЧЕНИЙ, БУДІВНИЧИЙ НАЦІЇ

Посмотреть афишу: МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ:  ЛЮДИНА, ВЧЕНИЙ, БУДІВНИЧИЙ НАЦІЇ История

Меморіальний будинок-музей академіка Д.І. Яворницького вперше у Дніпрі та Східній Україні презентує виставку з фондів Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові. Це вже другий проект, реалізований у рамках співпраці садиби Д.І. Яворницького з музеями Львова.

Відвідувачі зможуть дізнатися, чи був М. Грушевський першим українським президентом; як створення «Історії України-Руси» вплинуло на консолідацію української нації; про спілкування М. Грушевського та Д. Яворницького істориків з різних регіонів України; чому праці М. Грушевського видані українською, а Д. Яворницького здебільшого російською мовою; про особисте життя і трагедії родини Грушевських; історії спілкування вченого з видатними особистостями Львова, зокрема, про взаємини М. Грушевського з І. Франком та інше.

На виставці представлені меморіальні реліквії М. Грушевського та його родини, серед яких унікальні сімейні світлини та портрети, рідкісні документи, монографії та переклади, книжки з особистої бібліотеки вченого з автографами; автентичне вбрання Холмщини – малої батьківщини М. Грушевського, поштівки, рукописи, печатки часів Української Народної Республіки та інші експонати з фондів Державного меморіального музею М. Грушевського.

Окрім того, історія дружби та співпраці М. Грушевського та Д. Яворницького буде розкрита на матеріалах колекції Дніпропетровського національного історичного музею.

Михайло ГРУШЕВСЬКИЙ – видатний український науковий, громадський та культурний діяч, політик, голова першого українського парламенту часів УНР, автор десятитомної праці «Історія України-Руси» - найбільш повного фундаментального дослідження української історії усіх часів. Становлення М. Грушевського як людини, чоловіка та батька, лідера у науковій, громадській сферах, авторитета для української нації відбулося саме у львівський період життя (1894-1914 рр.). У Львові М. Грушевський побудував перший власний будинок, одружився, став батьком. Взагалі, львівський період життя вченого дослідники вважають найбільш  ґрунтовним, плідним та щасливим.

Також на виставці:

  • куточок історика;
  • куточок етнографа;
  • перегляд нового фільму «Львів Михайла Грушевського»;
  • інтерактиви та квести!
ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ на Захід ОБОВ’язкова!

Виставка працюватиме до 20 листопада 2017 р.

Адреса музею: пл. ім. Т.Г. Шевченка, 5
Тел. для довідок: (0562) 47-27-61, (0562) 47-27-33
Інформаційний ресурс: museum.dp.ua
Сторінки музею у соц. мережах:
facebook.com/budynok1/
twitter.com/D_Yavornytsky
instagram.com/yavornytsky_house


   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте