Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
02:00

Філософія та попкорн

Посмотреть афишу: Філософія та попкорн

Кіно — це і розвага, і напруга. Існує безліч кіноклубів (принаймні у Дніпрі), де можна переглядати цікаві фільми у цікавій компанії. Ми пропонуємо розглянути те, що стоїть поза сюжетом. 

На цих зустрічах будуть показані фрагменти стрічок, які, на погляд організаторів, потребують глибинного філософського осмислення. Разом ми намагатимемося шукати відповіді на смисложиттєві питання та спробуємо філософські категорії та поняття на смак. 

06/07, 19:00

Ісус Христос — суперзірка (Jesus Christ Superstar) 1973 - дивимось кіноверсію легендарної рок-опери. Чим відрізняєтьс Ісус Джуісона від християнского Ісуса? Чи є ця стрічка профанацією сакрального, або радше презентує виклик ортодоксальній трактовці розп'яття? Говоримо про баланс людської та божественної природи у образі Ісуса-суперзарки, про його внутрішній конфікт та відносини з батьком. Дійсно у богів все так, як у людей?

13/07, 19:00

Крот (El Topo) 1970 - Вперше пропонуємо розглянути підпільне кіно. Поговоримо про шлях Ель-Топо, його перемоги та поразку, про надії та розчарування у сюрреалістичному баченні Ходорковскі. Як Ви думаєте, чому монах у кінці спалює себе і чому цей фільм показували лише вночі?

20/07, 19:00

Капітан Фантастік (Captain Fantastic) 2016 - життя у гармонії з природою - стара мрія кволого людства. Спосіб життя наших героїв виключає симуляційність у Бодрійяровому розумінні. Новий Едем. Однак, як і кожний Едем, цей рай не витримав зіткнення з реальністю технократичного світу. Мабуть, головний герой помиляється - втеча від травматичної дійсності не є надійним засобом боротьби з нею.

27/07, 19:00

Нічний Портьє (Portiere di notte) 1974 - цей фільм про любов, але без рафаелок і рожевих ведмедиків з квіточками. Недарма ця стрічка викликала шок у культурного світу, який намагався оклигати від жахіть війни. Фільм про те, наскільки різною може бути любов і про її потеніал у вирішенні ідеологічнихконфліктів та протистоянь.

Повний перегляд фільму не передбачається, тож радимо дивитись заздалегідь.

Ведуча - Марія Кірізвас, магістрантка кафедри філософії ДНУ ім. О. Гончара, організаторка філософських заходів Cafe Philosophique [Dnipro] https://www.facebook.com/groups/cafephilosophiquednepr

Місце зустрічі: Ksi Prostir (вул. Івана Сірка, 45, Художній Комбінат, 3-ій поверх. Як знайти: facebook.com/notes/ksi-prostir-ѯ/як-знайти-ksi-prostir-та-графік-роботи/740255896108442/)


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте