Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
06:52

Александр Поль

Александр Поль

Документальный фильм

, 2012, 🕓 61 min


Реж.: Наталія Огородня

Олександр Миколайович Поль - перший почесний громадянин Катеринослава. Людина, наполеглива і розумна діяльність якої перетворила провінційне містечко Катеринослав на потужний металургійний центр. Його приватна колекція, яка налічувала понад 3000 предметів старовини різних епох та народів лягла в основу Дніпропетровського Національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького. Олександр Поль був одним з найактивніших земських діячів установи, яка виникла у 1866 році. Найбільш широкомасштабними проектами Олександра Поля, які вплинули не тільки на життя губернії, але і Російської Імперії в цілому, були проекти спорудження залізниці і мосту.

Під час святкування сторіччя Катеринославу в 1887 році серед батьків засновників міста згадали Олександра ІІІ, який на той момент був царем, Катерину ІІ, з якою пов’язують будівництво Катеринослава і Олександра Поля. У 1889 році дворянське зібрання обговорювало питання про встановлення пам'ятника Олександру Полю за життя. У 1917 році із залу засідань міської Думи винесли мармурову дошку з іменами почесних громадян. На думку більшовиків, що прийшли до влади, таким людям як Олександр Поль не було місця в новому суспільстві, яке вони будували. Ім’я О.Поля було викреслено з історії нашого міста майже на сторіччя. І тільки в Історичному музею всі ці роки зберігалась його колекція.

Ім’я Олександра Поля відомо далеко за межами України: в Німеччині, Бельгії, Франції.

Документальний фільм “Олександр Поль” отримав Гран-Прі Міжнародного кінофестивалю екраних та сценічних мистецтв “Кінологос-2012”.

Дніпровський міський телевізійний театр запрошує всіх, кого цікавить історія Дніпровська-Катеринослава на перегляд фільму.



Михаил Петрович  (28.09.12 12:59): Очень хороший фильм! В стиле "Крепкого орешка", очень впечатляют эффекты, жаль только что не в 3Д. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте